Andreea Ștefănescu, trainer internațional de etichetă și protocol, a explicat la Ego Life cum se mănâncă fructele și se bea apă corect, când ieșim în societate. Care sunt regulile de bune maniere în aceste situații. De asemenea, tânăra a explicat și cum ar trebui să bem apă dintr-un pahar atunci când avem ruj pe buze.
Andreea Ștefănescu a dezvăluit la Ego Life că una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de femei atunci când beau apă este să lase urme de ruj pe pahar. Ulterior, este indicat să bea din același loc pentru a „nu face turul paharului”. În unele situații se recomandă ca femeile să își tapeze ușor buzele cu un șervețel pentru a se asigura că nu vor lăsa urme pe pahar.
“Apropo de apă, o greșeală minoră, dar majoră pe care foarte mulți o fac, mai ales doamnele care au ruj. Dacă beți din pahar și a rămas rujul, încercați să beți măcar din același loc, să nu faceți turul paharului. Se bea din același loc întotdeauna. Dacă sunt pahare de cristal este un gest de curtoazie să îți tapezi un pic rujul, să nu rămână pe buze înainte. Înainte să bei din orice pahar este bine să iei șervețelul și să tapezi. Ca să nu lași grăsime…”, a spus Andreea Ștefănescu la Ego Life.
Andreea Ștefănescu a absolvit trei școli de protocol și explică ce este de făcut atunci când ne aflăm la o masă formală și mâncăm fructe. Dacă acasă suntem obișnuiți într-un fel, în societate lucrurile stau diferit. Astfel că fiecare se mănâncă altfel, de la banane până la struguri, căpșuni sau mere.
“Bananele, portocalele, piersicile, se pot mânca cu furculița și cuțitul, limitat la medii foarte formale. (…) Ne adaptăm la mediul în care suntem. Cred că e mai bine să rupeți din banane cât puteți mesteca, să nu mușcați din ea. Formal, banana se mănâncă cu furculița și cuțitul: tăiem ambele capete, ținem banana și tăiem pe interior, pe lung. Apoi o întoarceți și tăiați și pe partea cealaltă. Încercăm să decupăm. O dăm la o parte. Apoi începeți să tăiați și să mâncați. (…) căpșunile e bine să le lăsați frunzele pentru c se mănâncă cu mâna. La fel strugurii, afinele, murele. Dar și caisele sau mandarinele, se mănâncă cu mâna pentru că sunt de dimensiuni mici. (…) Mărul în vom tăia pe jumătate, apoi în sferturi și apoi tăiem bucățele. Kiwi are o linguriță specială, dar este mult mai ascuțită și zimțată”, a explicat Andreea Ștefănescu despre felul în care trebuie mâncate fructele.
Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.