Cum se marinează carnea de miel a fost una dintre întrebările multor gospodine. De fapt, este alegerea pe care majoritatea românilor o ia în considerare pentru masa de Paști. Carnea de miel se pregătește în multe feluri, însă trebuie să iei decizia corectă atunci când o cumperi (carnea trebuie să fie crudă) și mai ales ce să faci înainte să o gătești pentru ca preparatul tău să fie unul perfect.
Orice gospodină vrea ca preparatul ei să fie cel mai reușit. Pentru asta, trebuie să urmezi câțiva pași simpli și să afli cum se marinează carnea de miel. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit. Marinarea cărnii de miel durează de la câteva ore până la o zi, iar bucata de carne trebuie să stea la rece, îmbibată în marinadă.
Una dintre variantele des întâlnite este marinarea cu iaurt, care ajută la aspectul cărnii, aceasta dobândind o crustă crocantă. O altă variantă este marinarea cărnii de miel cu vin, care ajută la frăgezire. Se spune că cea de-a doua variantă este și cea mai folosită de gospodine și asta pentru că se obține un gust al cărnii ca la bunica acasă.
Usturoiul, cimbrul şi rozmarinul se taie cât mai mărunt. Pui 4 linguri de ulei în zeama de lămâie, amesteci și apoi adaugi ingredientele pe care le-ai mărunțit mai sus. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare şi piper. Răstorni compoziţia în iaurt şi omogenizezi.
Pui pulpa de carne într-un vas suficient de mare, în care ai pus compoziția pregătită. Cu două ore înainte scoţi carnea marinată în iaurt şi o laşi să ajungă la temperatura camerei, apoi încălzeşti cuptorul la 200 °C. Pui pulpa de miel într-o tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu în aşa fel ca să nu atingă carnea. O coci la 180 °C timp de două ore. Cu 30 de minute înainte, îndepărtezi folia, potrivit clickpoftabuna.ro.
Într-un bol, pui ceapa, usturoiul şi rozmarinul tăiate mărunt, în care adaugi și zeama de lămâie, dar și uleiul. Peste toate astea, torni vinul şi amesteci.
Pui pulpa de miel într-o pungă, torni peste carne compoziția preparată și freci bine pentru ca aceasta să intre în carne. Apoi legi bine punga la gură ca să nu curgă. Se pune la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.
Înainte să pui carnea de miel marinată în vin la cuptor o ţii în bucătărie până ajunge la temperatura camerei, apoi încingi cuptorul la 200 °C. La final, pui carnea de miel într-o tavă şi torni marinada peste ea.