Cum se marinează carnea de miel pentru a fi perfectă pentru masa de Paște. Friptura de miel este nelipsită din casele românilor în această perioadă de sărbătoare. De altfel, acest preparat se gătește pentru ziua de Paște, când întreaga familie se strânge la masă. Pentru cei care nu știu există câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să obțineți carnea fragedă și gustoasă. Iată trucuri pentru o friptură de Paşte delicioasă.
Pentru ca friptura de miel pe care o pregătiți pentru masa de Paște să fie fragedă și să se topească în gură, este nevoie de câteva reguli pe care să le respectați. Cel mai important este să marinați carnea.
Usturoiul, cimbrul și rozmarinul se taie mărunt. Amestecați în zeama de lămâie, 4 linguri de ulei și încorporează în ele ingredientele mărunțite. Se amestecă bine, după ce a fost potrivit de gust, cu sare și piper.
Se răstoarnă compoziţia în iaurt şi omogenizați Așezați pulpa într-o cratiță suficient de mare. Se toarnă marinada cu iaurt peste carnea de miel şi o masați ușor. O lăsați la frigider până a doua zi dimineața.
Apoi, încălziți cuptorul la 200 °C. Puneți pulpa de miel într-o tavă şi o acoperiți cu o folie de aluminiu, fără să atingă carnea.
Se coace la 180 °C timp de două ore.
Se pun într-un bol zeama de lămâie cu uleiul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Se taie mărunt ceapa, usturoiul și rozmarinul, apoi le adăugați într-un bol și le pisați până ce își vor lăsa aroma. La final, turnați vinul și amestecați bine ca să se combine gusturile.
Puneți pulpa de miel într-o pungă, turnați peste ea marinada. O puteți lăsa la frigider câteva ore sau chiar până a doua zi. Cuptorul trebuie să fie la 200 °C, înainte de a băga friptura la gătit. Puneți carnea de miel într-o tavă şi turnați marinada peste ea.
Se spală toate legumele, se taie morcovul și usturoiul verde felii, iar țelina și ceapa julien. Într-un castron adânc se toarnă vinul, uleiul, oţetul. Apoi se pune sarea, zahărul şi restul condimentelor şi amesteci. Adăugați legumele, le omogenizați, apoi așezați bucăţile de miel. Acoperiți cu folie de aluminiu şi puneți la rece cel puţin 6 ore. Puneți mielul şi marinada într-o tavă cu pereţii înalţi şi băgați la cuptor, la 180 °C, aproximativ 3 ore.