Cum se marinează carnea de miel. Trucuri utile pentru o friptură de Paşte delicioasă

Pentru ca friptura de miel pe care o pregătiți pentru masa de Paște să fie fragedă și să se topească în gură, este nevoie de câteva reguli simple, dar foarte importante.
Cum se marinează carnea de miel. Trucuri utile pentru o friptură de Paşte delicioasă

Cum se marinează carnea de miel pentru a fi perfectă pentru masa de Paște. Friptura de miel este nelipsită din casele românilor în această perioadă de sărbătoare. De altfel, acest preparat se gătește pentru ziua de Paște, când întreaga familie se strânge la masă. Pentru cei care nu știu există câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să obțineți carnea fragedă și gustoasă. Iată trucuri pentru o friptură de Paşte delicioasă.

Cum se marinează carnea de miel, pentru a obține o textură fragedă

Pentru ca friptura de miel pe care o pregătiți pentru masa de Paște să fie fragedă și să se topească în gură, este nevoie de câteva reguli pe care să le respectați. Cel mai important este să marinați carnea.

Metode de marinare a cărnii de miel

  • marinarea cu iaurt, mai exotică, ajută la formarea unei cruste crocante şi aromate pe suprafaţa cărnii
  • marinarea cărnii de miel în vin
  • marinarea cărnii în baiț cu oțet
Cum se marinează carnea de miel

Cum se marinează carnea de miel în iaurt

Ingrediente

  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguriţe sare de mare
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 1,5 kg pulpă de miel
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 2-3 rămurele cimbru
  • 2-3 rămurele rozmarin
  • 500 g iaurt grecesc
  • 1 legătură usturoi verde

Mod de preparare

Usturoiul, cimbrul și rozmarinul se taie mărunt. Amestecați în zeama de lămâie, 4 linguri de ulei și încorporează în ele ingredientele mărunțite. Se amestecă bine, după ce a fost potrivit de gust, cu sare și piper.

Se răstoarnă compoziţia în iaurt şi omogenizați Așezați pulpa într-o cratiță suficient de mare. Se toarnă marinada cu iaurt peste carnea de miel şi o masați ușor. O lăsați la frigider până a doua zi dimineața.

Apoi, încălziți cuptorul la 200 °C. Puneți pulpa de miel într-o tavă şi o acoperiți cu o folie de aluminiu, fără să atingă carnea.

Se coace la 180 °C timp de două ore.

Carnea de miel marinadă cu vin

Ingrediente:

  • 1 legătură rozmarin
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 300 ml vin sec
  • 50 ml ulei
  • 1 kg pulpă de miel
  • 1 legătură ceapă verde
  • o legătură usturoi verde
  • 2 linguriţe sare de mare

Mod de preparare

Se pun într-un bol zeama de lămâie cu uleiul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Se taie mărunt ceapa, usturoiul și rozmarinul, apoi le adăugați într-un bol și le pisați până ce își vor lăsa aroma. La final, turnați vinul și amestecați bine ca să se combine gusturile.

Puneți pulpa de miel într-o pungă, turnați peste ea marinada. O puteți lăsa la frigider câteva ore sau chiar până a doua zi. Cuptorul trebuie să fie la 200 °C, înainte de a băga friptura la gătit. Puneți carnea de miel într-o tavă şi turnați marinada peste ea.

Cum se marinează perfect carnea de miel cu baiț și oțet

Ingrediente

  • 1 lingură boabe piper negru
  • 1 legătură usturoi verde
  • câteva boabe ienibahar, opional
  • 1/2 linguriţă fulgi chilli, opţional
  • 4 foi dafin
  • 1 lingură sare
  • 2 kg carne miel (pulpă, coas
  • 1 rădăcină mică ţelină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură zahăr brun
  • 50 ml oţet de vin sau de mere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cană vin roşu sec

Mod de preparare:

Se spală toate legumele, se taie morcovul și usturoiul verde felii, iar țelina și ceapa julien.  Într-un castron adânc se toarnă vinul, uleiul, oţetul. Apoi se pune sarea, zahărul şi restul condimentelor şi amesteci. Adăugați legumele, le omogenizați, apoi așezați bucăţile de miel. Acoperiți cu folie de aluminiu şi puneți la rece cel puţin 6 ore. Puneți mielul şi marinada într-o tavă cu pereţii înalţi şi băgați la cuptor, la 180 °C, aproximativ 3 ore.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *