Dacă vrei să păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp, atunci e bine să cunoști câteva trucuri simple pentru a te bucura vreme lungă de ele. Sunt anumite lucruri pe care e recomandat să le eviți, înainte să le depozitezi, ca să nu se strice. Iată câteva ponturi esențiale care îți vor fi de mare folos! Vezi cum se păstrează corect căpșunile pentru a fi proaspete mai mult timp astfel încât să te poți bucura mereu de ele în alimentația ta!
Pentru a păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp, urmează acești pași:
Scoate și aruncă orice căpșuni care par mucegăite sau lovite. O singură căpșună stricată poate afecta rapid celelalte fructe din proximitatea sa.
Verifică periodic căpșunile și îndepărtează imediat orice fructe care par să se deterioreze pentru a preveni răspândirea mucegaiului la celelalte fructe.
Căpșunile se păstrează cel mai bine la o temperatură de aproximativ 0-2°C (32-36°F). Evită să le depozitezi în zonele prea reci din frigider, unde pot îngheța.
Deși aceste măsuri vor ajuta să prelungești durata de viață a căpșunilor, ideal ar fi să le consumi în câteva zile după ce le-ai cumpărat pentru a te bucura de prospețimea și gustul lor optim.
Aplicând aceste sfaturi, vei putea să te bucuri de căpșuni proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
Căpșunile sunt fructe bogate în vitamine și nutrienți esențiali pentru sănătatea generală. Iată principalele vitamine pe care le conțin:
Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Vitamina C contribuie, de asemenea, la sănătatea pielii și a sistemului imunitar.
Căpșunile conțin cantități mici de vitamina A, importantă pentru sănătatea ochilor, a pielii și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar.
Vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor. Căpșunile furnizează o cantitate moderată din această vitamină.
Citește și Diferența dintre gemul de căpșuni și dulceața de căpșuni. Multe persoane fac confuzia
Căpșunile conțin vitamine din complexul B, cum ar fi:
Aceste vitamine, împreună cu alți nutrienți precum fibrele, manganul și potasiul, fac din căpșuni un aliment foarte benefic pentru sănătate.
Citește și Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni. Secretul pentru un gust extraordinar