Cum se păstrează șoriciul fraged și moale. Trucul secret pe care trebuie să-l afli, va fi super gustos

Cum se păstrează șoriciul fraged și moale. Trucul secret pe care trebuie să-l afli, va fi super gustos

Potrivit tradiției, porcul se taie de Ignat, adică pe 20 decembrie. Cu toate acestea, mulți preferă să să fure startul și să se bucure de o binemeritată pomană a porcului sau de o bucată generoasă de șorici înainte de această dată.

Cu toții suntem de acord însă că șoriciul este una dintre cele mai apreciate delicatese atunci când vine vorba de carnea de porc. Mai ales când se consumă proaspăt. Cu toate acestea, chiar dacă este pus la frigider, șoriciul poate fi la fel gustos și după mai mult timp. Iată care este secretul păstrării la rece a șoriciului.

Trucul care te ajută să păstrezi șoriciul fraged și moale

Gospodinele folosesc un truc special pentru a păstra șoriciul fraged și moale chiar și după mai multe zile în care a fost ținut la frigider. Rețeta este extrem de simplă și are în compoziție doar trei ingrediente: apă, sare și câțiva căței de usturoi.

Mod de preparare

Curăță șoriciul de grăsime, dar nu tot, lasă 2-3 milimetri. Taie-l apoi felii și așează-l în borcan. La un borcan de 800 ml se toarnă peste fâșiile de șorici o saramură compusă din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi. Compoziția se ține la rece 3-4 zile. Dacă apa s-a colorat în timp de la sângele lăsat de șorici, se schimbă saramura.

Astfel, rezultatul va fi unul uimitor: vei putea servi șorici fraged și gustos alături de celelalte preparate tradiționale.

Trucul pentru păstrarea șoriciului fraged. Învelirea

Un alt truc prin care poți păstra șoriciul fraged pentru mai mult timp este învelirea porcului cu o pătură groasă. Cum se procedează? Simplu.. După ce ai pârlit porcul bine, toarnă apă fierbine cu sare peste el și acoperă-l apoi cu o pătură groasă. Astfel, apa va pătrunde în șorici și îl va frăgezi. După circa 10 minute, porcul se dezvelește și se freacă cu peria până când șoriciul rămâne galben.

Apoi trebuie frecat cu sare și mălai, dar și cu sânge, și se rîcâie cu cuțitul pentru a rămâne un strat cât mai fraged. Se spală cu apă fiertă din belșug până când șoriciul devine alb.

Citește și: „Cum se prepară toba de casă. Rețeta tradițională din caietul bunicii

Poți face șoriciul mai fraged dacă îl frigi

Pentru un șorici mai fraged și mai gustos, îl poți frige pe grătar sau chiar la flacăra aragazului.

Rade bine șoriciul de păr, curăță-l de grăsime și fierbe-l în apă puțin sărată până se înmoaie. Se scurge, se usucă, se taie în bucăți potrivite care se frig pe grătarul încins.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *