Cum se prăjește corect peștele pentru seara de Revelion. Tradiția spune că este bine să consumăm pește la trecerea dintre ani, astfel că toate gospodinele pregătesc mâncăruri delicioase pentru masa de Revelion.
Cum se prăjește corect peștele
Pare destul de simplu să pregătești pește prăjit, însă este foarte important să respecți toți pașii pentru a nu se arde și pentru a nu se lipi de tigaie. Iată mai jos câteva trucuri și mici secrete!
- Înainte de a-l pune în uleiul încins, șterge bine peștele cu un prosop absorbant. Ar fi bine ca până la prăjire să stea cel puțin în frigider pentru o oră.
- Pune tigaia la încins, după două minute adaugă o lingură de ulei și un praf de sare. Când începe să fumege, ia tigaia de pe foc, scurge uleiul, apoi pune-o înapoi pe foc și adaugă peștele.
- E nevoie de o spatulă, de preferat din lemn. Nu se folosește niciodată furculița sau lingura pentru a întoarce peștele în tigaie. Cu ajutorul spatulei se poate presa din când în când peștele în tigaie pentru a te asigura că se gătește corespunzător.
- Ca să te asiguri că este gata trebuie să împungi peștele cu o tigaie: dacă sucul este transparent sau se lipește înseamnă că peștele este gata.
- După ce ai respectat toți acești pași, întoarce peștele cu pielea în sus, așteaptă câteva secunde și ia tigaia de pe foc. Peștele trebuie să mai stea pe suprafață fierbinte pentru încă un minut.
De ce trebuie să mănânci pește în noaptea de Revelion
Se spune că dacă mănânci pește în noaptea de Revelion, vei fi ușor ca un pește și vei aluneca printre probleme cu ușurință în anul care vine. Poți consuma și produse precum icre, acestea având același efect. Pentru a te bucura însă de un an îmbelșugat, pune pe masa de Revelion și icre, și pește.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Icrele simbolizează belșug, bogăție, prosperitate și pot fi servite pe tartine, la aperitiv. Peștele la grătar sau la cuptor poate fi servit ca fel principal, alături de o salată sau legume sote. De asemenea, tradiția spune că poți consuma pește și la mic dejun pe data de 1 ianuarie.
Ce fel de pește se mănâncă în noaptea de Revelion? Se recomandă să optezi pentru păstrăv, doradă sau biban de mare, aceștia fiind pești de dimensiune medie, care pot fi gătiți întregi. Atunci când cumperi peștele, alege pe cât posibil unul proaspăt și nu congelat.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!