Cum se prepară corect legumele congelate. Multe persoane procedează greșit

Iată cum trebuie să procedezi în cazul legumelor congelate
Cum se prepară corect legumele congelate. Multe persoane procedează greșit

Vara, gospodinele folosesc legume proaspete pentru prepararea diverselor mâncăruri, însă în sezonul rece, lucrurile se schimbă. Pentru a le putea folosi iarna, multe persoane preferă să congeleze legumele. Totuși, majoritatea dintre noi greșim atunci când gătim legumele congelate. Iată cum se prepară corect!

Cum se prepară corect legumele congelate

Congelarea legumelor reprezintă o modalitate perfectă prin care le putem păstra proprietățile nutritive. Imediat după ce au fost recoltate, legumele se pun la congelator, pentru că astfel își păstrează toate vitaminele și mineralele. În plus, nu mai risipiți nimic, pentru că veți putea folosi cantitatea exactă dorită din aceste alimente. Dacă vreți să congelați legumele vara, trebuie să știți că acestea își păstrează mai bine proprietățile, decât tăiate bucăț

Atunci când vrem să preparăm ceva rapid de mâncare, legumele congelate sunt alegerea perfectă. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru a găti legumele congelate, în așa fel încât ele să rămână crocante și gustoase.

De asemenea, unele legume congelate au mai multe substanțe nutritive decât cele în stare proaspătă. De exemplu, asolea verde și mazărea congelată conțin o cantitate mai mare de vitamina C și vitamina B9 decât versiunile lor proaspete. Și morcovii congelați au un nivel mai mare de vitamina A și fibre decât cei proaspeți.

Nu decongela legumele

Drept urmare, atunci când le prepari, păstrează legumele în congelator până în ultimul moment. De obicei, legumele trebuie fierte într-o cantitate mică de apă.

Roșiile, mazărea verde sau mixurile de legume se pun la fiert, fără a le dezgheța, direct în apă clocotită. Pe de altă, pentru a fierbe legume congelate cumpărate din comerț, precum broccoli, puteți adăuga în apa care fierbe și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, care va grăbi gătirea mai rapidă a acestuia.

De asemenea, nu acoperi oala cu un capac, pentru ca legumele să nu își piardă culoarea. Important este și timpul de fierbere indicat de obicei pe ambalaj. Legumele congelate se consumă imediat după fierbere.

Cea mai sigură metodă de a găti legumele congelate

Cea mai bună metodă de fierbere se consideră fierberea la abur și fierberea în cantități mici de apă, potrivit ecology.md. Dacă le fierbeți în apă, vitaminele s-ar putea dizolva în lichid.

Legumele congelate pot fi gătite în tigaie sau în wok, cu condiția să fie tăiate în bucăți mici. Așadar, le puteți prepara în tigaie, rapid, la foc mare. Există în comerț și amestecuri speciale de legume ce nu au nevoie să fie dezghețate înainte.

Nu este indicată recongelarea produselor după decongelare. Însă, preparatele cu legume congelate, precum un quiche cu mazăre verde, pot fi recongelate, pentru că eventualele bacterii sunt eliminate prin gătirea la temperaturi înalte. Tot ce trebuie să faceți este să le conservați în porții mici, pentru că, odată dezghețate, preparatele nu mai pot fi congelate.

Citești și: Cum se gătesc corect legumele congelate. Trucuri ca să-și păstreze culoarea și proprietățile

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *