Unul dintre preparatele favorite ale românilor de pe masa de Paște este, fără îndoială, drobul de miel. Deși acest produs se regăsește și în supermarketuri, majoritatea gospodinelor preferă să îl prepare acasă, după rețete tradiționale. Însă chiar dacă este ușor de făcut, adesea drobul de miel oferă o surpriză neplăcută: se sfărâmă atunci când este tăiat. Pentru a nu mai întâmpina această problemă, însă, trebuie să respecți un anumit truc. Iată cum se prepară de fapt dobul de miel pentru a nu se mai sfărâma atuci când îl feliezi.
Drobul de miel este una dintre vedetele mesei de Paște. Acest preparat românesc este servit de obicei ca aperitiv, însă în unele zone se servește și ca parte a unui fel principal, alături de cartofi fierți și murături.
Acest fel de mâncare delicios și aromat este făcut din organe de miel, precum ficatul, inia, plămânii și uneori creierul, care se amestecă cu legume și ierburi și se coace în cuptor.
Rețetele de drob de miel sunt nenumărate, însă multe gospodine au parete de o dezamăgire atunci când vor să îl taie: preparatul lor nu rămâne întreg după la feliere. Înainte de a afla însă ce trebuie să faci pentru ca drobul de miel să nu se sfărâme, iată ingredientele de care ai nevoie:
Citește și: „Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă”
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli prapurul și să îl lași mai apoi în apă rece. Ulterior se spală și măruntaiele de câteva ori cu apă rece, după care se opăresc rapid și se pun la fiert cu apă și sare. Se lasă pe foc timp de 30 de minute de la primul clocot. După care se scot , se lasă la răcit și se taie în cubulețe mărunte.
Se toacă mărunt ceapa uscată și cea verde și se continuă cu prăjirea a jumătate din ceapă. După ce s-a înmuiat, se adaugă organele tocate și se lasă la călit, timp de 5 minute. Ulterior, se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu sare și piper și se amestecă cu tocătura și cu ceapa care a rămas. Se ia prapurul, se scurge de apă și se întinde pe masa de lucru. Deasupra lui se pune umplutura, care trebuie învelită perfect.
Dacă vei respecta acești pași, cu siguranță drobul tău nu se va mai sfărâma atunci când îl tai.