Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf. Sigur ai greșit și tu până acum, de asta nu îți iese pufoasă și gustoasă

În mai puțin de un minut va fi gata
Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf. Sigur ai greșit și tu până acum, de asta nu îți iese pufoasă și gustoasă

Salata de boeuf reprezintă un preparat tradițional care nu lipsește de pe masă în zilele de sărbătoare. Gustul de castraveți murați, cartofi fierți, alte legume, carne, dar și maioneza contribuie la savoarea acestui fel de mâncare. Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf? Multe gospodine spun că este cea mai dificilă parte în pregătirea salatei de boeuf.

Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf

Chiar dacă multă lume spune că prepararea maionezei este cea mai dificilă parte, din cauza timpului lung de omogenizare a oului cu uleiul, există o soluție foarte simplă pentru a scurta acest timp. Mai precis, cu mixerul sau cu un blender de mână. Astfel maioneza va fi gata rapid fără să se taie.

Cum să prepari maioneza foarte repede

Ai nevoie de:

  • un ou întreg
  • linguriță muștar
  • 250-300 ml ulei
  • ¼ linguriță sare

Se pune într-un pahar de blender oul crud, iar peste el sarea și muștarul. Se pune o linguriță cu vârf de muștar deoarece aciditatea lui balansează textura foarte grasă a maionezei. Fără să amestecăm ingredientele turnăm peste ele ulei. Cantitatea de ulei trebuie să depășească de patru ori volumul oului.

Se scufundă blenderul de mână în vas până când atinge partea de jos a acestuia și se mixează la viteză maximă, cu blenderul sprijinit de baza recipientului. Este foarte important ca blenderul să stea nemișcat. Pe măsura ce maioneza se formează se ridică blenderul ușor, centimetru cu centimetru, mixând în continuare, până când este gata. Maioneza este preparată astfel în doar un minut și conține mai puțin colesterol deoarece nu este folosit doar gălbenușul. Poate fi aromatizată cu zeamă de lămâie sau piper.

Ce să faci dacă încerci rețeta clasică și se taie maioneza

  1. Pune puțin muștar. Pentru fiecare trei gălbenușuri folosite la maioneză se adaugă câte o linguriță de muștar clasic și câte o linguriță de zeamă de lămâie. Se amestecă totul ușor până când maioneza devine din nou cremoasă.
  2. Apă rece sau zeamă de lămâie. Pune puțină apă rece sau câteva picături de zeamă de lămâie și amestecă rapid. După câteva secunde maioneza se prinde la loc și va fi fină ca la început.
  3. Pune un praf de sare. Ai grijă să nu exagerezi deoarece i s-ar putea schimba gustul.
  4. O altă soluție este să pui o lingură din maioneza tăiată într-un alb bol și să o amesteci cu un gălbenuș de ou proaspăt până când devine cremos. Incorporează apoi totul în maioneza tăiată, treptat, până când obții un sos fin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 80 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *