Salata de boeuf reprezintă un preparat tradițional care nu lipsește de pe masă în zilele de sărbătoare. Gustul de castraveți murați, cartofi fierți, alte legume, carne, dar și maioneza contribuie la savoarea acestui fel de mâncare. Cum se prepară maioneza pentru salata de boeuf? Multe gospodine spun că este cea mai dificilă parte în pregătirea salatei de boeuf.
Chiar dacă multă lume spune că prepararea maionezei este cea mai dificilă parte, din cauza timpului lung de omogenizare a oului cu uleiul, există o soluție foarte simplă pentru a scurta acest timp. Mai precis, cu mixerul sau cu un blender de mână. Astfel maioneza va fi gata rapid fără să se taie.
Ai nevoie de:
Se pune într-un pahar de blender oul crud, iar peste el sarea și muștarul. Se pune o linguriță cu vârf de muștar deoarece aciditatea lui balansează textura foarte grasă a maionezei. Fără să amestecăm ingredientele turnăm peste ele ulei. Cantitatea de ulei trebuie să depășească de patru ori volumul oului.
Se scufundă blenderul de mână în vas până când atinge partea de jos a acestuia și se mixează la viteză maximă, cu blenderul sprijinit de baza recipientului. Este foarte important ca blenderul să stea nemișcat. Pe măsura ce maioneza se formează se ridică blenderul ușor, centimetru cu centimetru, mixând în continuare, până când este gata. Maioneza este preparată astfel în doar un minut și conține mai puțin colesterol deoarece nu este folosit doar gălbenușul. Poate fi aromatizată cu zeamă de lămâie sau piper.