Pentru a te bucura de un hamburger reușit, îți vom da câteva sfaturi de care să ții cont la prepararea lui. Ca să iasă gustos, iată ordinea în care trebuie să pui ingredientele dorite într-o chiflă!
Un hamburger, poate fi făcut din carne de vită, pasăre, porc, mixt, pește, vegan. Dar există într-adevăr o formulă corectă pentru asamblarea unui hamburger? Ei bine, majoritatea cred că nu există neapărat un anumit mod în care să preparați hamburgerul. Există însă, o variantă mai simplă.
Evident, nu există o singură modalitate corectă de a prepara un hamburger. Fiecare va găsi formula care este cea mai confortabilă, practică și care îi va plăcea cel mai mult.
Dar nu există nicio îndoială că cei mai mulți dintre noi își doresc să mănânce un hamburger fără ca acesta să se destrame. Ingredientele nu trebuie să alunece, sosurile să nu picure, iar toate elementele să rămână combinate până la ultima mușcătură.
Se așază condimentele (muștar, ketchup, maioneză etc.) între bucățile de chiflă. Acest lucru păstrează caracterul distinctiv al aromelor tale. Dacă folosești maioneză, Alton Brown recomandă să o adaugi pe jumătatea de jos a chiflei. Astfel, grăsimea din maioneză va crea o barieră care va împiedica chifla să absoarbă sucul de la burgeri și să devină umedă.
Salata se așază deasupra bazei chiflei. Aceasta acționează ca un scut care împiedică sucurile să înmoaie hamburgerul.
Păstrarea salatei verzi în contact direct cu burgerul fierbinte previne, de asemenea, ofilirea acesteia, păstrându-i textura crocantă.
Legumele alunecoase precum salata verde și roșiile stau mai bine sub burger și sunt mai puțin probabil să alunece decât atunci când sunt puse deasupra hamburgerului.
Având jumătate dintre ingrediente în partea de jos a hamburgerului și jumătate în partea de sus, greutatea produsului este echilibrată.
Pentru cea mai bună aromă, brânza ar trebui să fie topită peste hamburger când s-a terminat de gătit.
Brânza topită pe care se așază ceapa va ajuta bucățile de ceapă să nu cadă. Asta se va observa când hamburgerul va fi consumat.
Puneți murăturile în interiorul inelelor de ceapă, iar acei „pereți” le vor împiedica să cadă.
Sosul va ajuta la menținerea cepelor și murăturilor la loc. Toate ingredientele vor fi stabile pe pâine, astfel că hamburgerul va fi ușor de consumat.
Aceasta se pune la final, cânt toate celelalte ingrediente au fost așezate corespunzător.