Există o mulțime de trucuri pe care gospodinele de folosesc atunci când pregătesc cartofi prăjiți. Pentru a fi crocanți, sărați suficient, e nevoie să ținem cont de câteva reguli simple, dar pe care le omitem de cele mai multe ori.
Dacă până acum făceai greșeala să pui sare înainte de a prăji cartofii, e timpul să te oprești. Când faci asta, sarea nu face altceva decât să strângă toată apa de pe suprafața cartofilor, iar aceștia nu se vor prăji corect. Sarea se pune la final, după ce cartofii sunt puși pe o hârtie absorbantă.
Pentru a obține cartofi prăjiți așa cum trebuie este nevoie să pui mult ulei. De asemenea, este indicat ca uleiul să fie încins atunci când pui cartofii, astfel se va forma crusta și va sigila cartofii, împiedicând să fie impregnați cu ulei.
Cele mai bune tigăi pentru prăjit cartofi sunt, conform aceitesalbert.com, sunt cele din fier, așa cum foloseau bunicile noastre acum mulți ani. Fierul are proprietatea de a menține temperatura uleiului constantă.
Pentru cartofi prăjiți crocanți nu e nevoie să îi tai prea subțiri. Ideal ar fi să fie tăiați bastonașe, la aproape aceeași dimensiune pentru a se prăji toți la fel. Astfel vei obține cele două texturi: delicat și crocant.
Să pui capac peste cartofi atunci când se prăjesc reprezintă o mare greșeală. În acest fel de eliberează o mulțime de vapori de apă și în loc de cartofi crocanți vor fi bastoane înmuiate în ulei.
Asigură-te că apa nu a rămas pe cartofi înainte de a-i pune la prăjit. Îi poți șterge cu un șervețel absorbant. Acest lucru e necesar pentru a evita “explozia” din momentul în care pui cartofii în uleiul încins.