Cum se sărează corect cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală

Dacă vrei să faci cei mai buni cartofi prăjiți trebuie să ții cont de câteva reguli
Cum se sărează corect cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală

Există o mulțime de trucuri pe care gospodinele de folosesc atunci când pregătesc cartofi prăjiți. Pentru a fi crocanți, sărați suficient, e nevoie să ținem cont de câteva reguli simple, dar pe care le omitem de cele mai multe ori.

Cum se sărează corect cartofii prăjiți

Dacă până acum făceai greșeala să pui sare înainte de a prăji cartofii, e timpul să te oprești. Când faci asta, sarea nu face altceva decât să strângă toată apa de pe suprafața cartofilor, iar aceștia nu se vor prăji corect. Sarea se pune la final, după ce cartofii sunt puși pe o hârtie absorbantă.

Nu te zgârci atunci când pui ulei

Pentru a obține cartofi prăjiți așa cum trebuie este nevoie să pui mult ulei. De asemenea, este indicat ca uleiul să fie încins atunci când pui cartofii, astfel se va forma crusta și va sigila cartofii, împiedicând să fie impregnați cu ulei.

Mare grijă la tigaia pe care o folosești pentru cartofi prăjiți

Cele mai bune tigăi pentru prăjit cartofi sunt, conform aceitesalbert.com, sunt cele din fier, așa cum foloseau bunicile noastre acum mulți ani. Fierul are proprietatea de a menține temperatura uleiului constantă.

Nu tăia cartofii prea subțiri

Pentru cartofi prăjiți crocanți nu e nevoie să îi tai prea subțiri. Ideal ar fi să fie tăiați bastonașe, la aproape aceeași dimensiune pentru a se prăji toți la fel. Astfel vei obține cele două texturi: delicat și crocant.

Nu pune niciodată capac peste cartofi

Să pui capac peste cartofi atunci când se prăjesc reprezintă o mare greșeală. În acest fel de eliberează o mulțime de vapori de apă și în loc de cartofi crocanți vor fi bastoane înmuiate în ulei.

Usucă bine cartofii înainte de a-i pune în uleiul încins

Asigură-te că apa nu a rămas pe cartofi înainte de a-i pune la prăjit. Îi poți șterge cu un șervețel absorbant. Acest lucru e necesar pentru a evita “explozia” din momentul în care pui cartofii în uleiul încins.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Când scăpăm de vortexul polar. De când se opresc ninsorile și cresc din nou temperaturile
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a...
E ULUITOR cum arată! Demi Moore afişează o siluetă de invidiat la cei 61 de...
Acuzații DURE la adresa lui Honorius Prigoană. Un om foarte rece, închis și deloc prietenos....
Imagini tulburătoare! Ce a găsit Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale de 17 ani i-a...
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut...
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Visurile și aspirațiile zodiilor de foc sunt pe cale să se îndeplinească începând de astăzi...
Energia pozitivă îmbrățișează Berbecii și alte 3 zodii pentru un succes răsunător mâine 24 Noiembrie
Descoperă cum cinci zodii vor lua o cale neexplorată și cum Gemenii vor triumfa peste...
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se...
Alina Pușcaș, PRIMELE DECLARAȚII despre plecarea Andreei Bălan din juriul emisiunii Te cunosc de undeva:...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *