Prima pagină » Articole » Cum se va face repartizarea la licee 2022. Ce se întâmplă în cazul în care doi elevi au media egală
Cum se va face repartizarea la licee 2022. Ce se întâmplă în cazul în care doi elevi au media egală
Cum se va face repartizarea la licee 2022. Compania care administrează softul de repartizare a fost înființat în urmă cu 5 ani și funcționează anul acesta
Cum se va face repartizarea la licee 2022 și ce reguli trebuie să resectați atunci când vă completați fișa de înscriere. Procedura de repartizare computerizată se face pe 14 iulie. Compania care administrează softul de repartizare a fost înființat în urmă cu 5 ani și funcționează anul acesta după aceleași reguli. Iată ce se întâmplă în cazul în care doi elevi au media egală și cum se face repartizarea elevilor.
Cum se va face repartizarea la licee 2022, pentru a nu întâmpina probleme
Pentru a afla mai multe despre felul în care se fac repartizările în licee, consultați site-ul Ministerului Educației, care explică pas cu pas cum funcționează totul. Cum se va face repartizarea la licee 2022
Dacă elevul are media 10 este repartizat primul și este rimul care ocupă primul loc din județ
Dacă elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.
În cazul în care elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui, va repartizat la a doua sa opţiune
Trebuie precizat că nimeni cu notă mai mică decât a unuia dintre elevi nu poate ocupa locul acestuia. El va fi repartizat înainte.
„Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B””, explică Ministerul Educației.
Pe măsură ce temperaturile scad în sezonul rece, proprietarii de plante de apartament se confruntă adesea cu o întrebare importantă: care dintre plantele lor pot…
Planificarea unui concediu de vară poate fi o adevărată provocare, mai ales când încercăm să găsim echilibrul între buget, preferințele de destinație și disponibilitatea locurilor.…
Exemple concrete date de Ministerul Educației
Andrei are media 8,93, iar Matei are 8,91. Algoritmul de repartizare a ajuns la Andrei, care are prima opțiunune 999, iar pentru aceasta nu mai sunt locuri, dar la a doua lui opțiune – 777 – mai este un loc.
Cum se va face repartizarea la licee 2022. Cum funcționează softul
Realizatorii softului de repartizare spun că la specializarea 7777, în acest caz, întră Andrei, care deși are opțiunea a doua, are o medie mai mare decât Matei, care și-a marcat prima opțiune 777.
Florin își dorește specializarea 777, dar nu e sigur că are media destul de mare ca să intre acolo. Ar fi bună și specializarea 888, crede el, unde e sigur că și media l-ar ajuta să intre. În ce ordine trebuie să treacă Florin opțiunile pe fișă?
Programatorii recomandă următoarea succesiune:
Întâi 777, apoi 888. Ar fi o greșeală să treacă întâi 888, în acest caz Florin sigur nu mai intră la 777, chiar dacă media i-ar permite, deoarece 888 va fi evaluată de soft înainte de 777.
Ce se întâmplă dacă mediile de admitere sunt egale?
Dacă elevii se află în această situație, se va proceda după următoarele criterii:
media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.
Programatorii softului de repartizare spun că este important să completați următorii pași
Completați pe primele locuri opţiunile pe care le doriți cel mai mult
Alegeți opțiuni care v-ar plăcea, apoi opţiuni pe care nu le doriți
Terminați cu opţiunile cele mai puţin dorite
Nu completați o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite
Algoritmul de repartizare
Softul de admitere ia fiecare elev pe rând, pornind cu cel cu media cea mai mare și continuând în ordine descrescătoare. Pentru fiecare elev, este examinată la început prima opțiune de pe fișa de înscriere la liceu. Mai multe detalii sunt prezentate de Edu.ro.