Mai este puțin până la Paști. În această săptămână, mai exact în Joia Mare, creștinii ortodocși vor vopsi ouă roșii. Procedeul de vopsire nu este greu, însă trebuie să știi câteva secrete, pentru ca acestea să îți iasă perfecte pentru masa de Paște să arate minunat. Iată cum se vopsesc corect ouăle, sigur ai greșit și tu până acum.
Există câteva greșeli care trebuie evitate, atunci când se vopsesc ouă roșii. Pentru asta, niște trucuri simple pot fi aplicate, potrivit impact.ro. Iată cum se vopsesc corect ouăle roșii, sigur ai greșit și tu până acum.
Chiar dacă este pentru prima dată când vopsești ouă, sau faci asta de mai mulți ani, nu strică să respecți câteva reguli de bază, pentru ca totul să iasă bine. Dacă vopsești ouă de Paște în acest an, urmează aceste reguli simple.
Prima regulă de care trebuie să ții cont: nu trebuie să vopsești ouă foarte proaspete. Aceste ouă se vor decoji greu. Pentru această acțiune, ouăle de o săptămână sunt perfecte.
A doua regulă este să scoți ouăle din frigider și să le lași la temperatura camerei, cu o jumătate de oră înainte de a începe să lucrezi cu ele.
Pentru a se vopsi corect ouăle se pot fierbe în două moduri, fie în aparatul de fiert ouă, fie într-o cratiță. Sigur ai greşit şi tu până acum și puneai ouăle la fiert direct în apă rece, obicei preluat de la mama sau bunica ta.
Bucătarii profesioniști pun ouăle la fiert în cratiță, în momentul în care apa începe să fiarbă. În acel moment atinge 100 de grade Celsius. Ei acoperă cratița și lasă ouăle să fiarbă timp de 15 minute. Folosesc o lingură pentru a adăuga pe rând, câte un ou. Procedează astfel pentru a nu sparge ouăle, în momentul în care le dau drumul în cratiță. Se folosește această variantă pentru ca ouălor să nu li crape coaja.
Pentru a preveni murdărirea blatului de lucru atunci când vopsești ouă roșii este recomandată acoperirea acestuia cu un material, pe care poți să îl arunci ulterior sau pe care îl poți păstra special pentru asta. Se poate folosi și un pliant, pe care îl iei adesea de la supermarket, pentru a studia ofertele, sau care îți este livrat în poștă. Trebuie să știi că vopseaua de ouă pătează și trebuie să iei niște măsuri în acest sens.
Este nevoie de oțet, potrivit experților. Aceștia susțin că oțetul ajută culoarea să adere pe coaja oului. Este suficientă o lingură de oțet care este adăugată în soluția pentru colorat. Nu este recomandat să se amestece culorile. Multe persoane cred că dacă vor amesteca două sau mai multe culori vor obține niște culori mai interesante, sau unicat. Din păcate se vor obține nuanțe care nu sunt plăcute privirii și vei fi dezamăgită de decizia luată, precum și de timpul pierdut.
Ador articolele de sezon despre o tema care deja se uita, care schimba aspectul ziarului si ne face sa uitam de mizeriile lui AnnaMariaProdan,golanca Romaniei. Si eu m-am nascut in Romania, in rasa alba din parinti albi insa nu este specificat in certificatul de nastere sau in pasaport acest fapt. Precis doar romanii beneficiaza de acel drept, si eu nu sint. Actiunile ei sint al tigancelor din satra, nomade analfabete, nu cum se considera MARE si Tare.
S-a descalificat total din rasa umana, nici arabului nu-i mai place de ea care voia sa ajunga doar la fetele ei nu la ea, dar de inculta ce este nu stia. Acum urmeaza America, Las Vegas o asteapta, dar precum Monica Gabor, in anonimat. Aici nu va fi nici frumoasa, nici bogata sau renumita pana nu se va marita cu un mosneag de pe Stock Market. Acolo insa concurenta este mare si nu cred ca are cunostinte ca n-are educatie de specialitate decat strada, pe vremuri se zicea „scoala vietii la seral” ca si Edith Piaf.
Cat despre Ouale de Paste, sint minunate ca si restul ilustratiilor si descrierile traditiilor care difera in zonele tarii. Desi in comunism nu se celebra oficial, in magazine se gaseau vopsele de oua si de toate ce aveam nevoie, n-am auzit de nici un caz de persecutie pe tema religioasa doar pocaitii erau luati in vizor. Sotiile securistilor mergeau la biserica ca si copiii ca alrfel nu se putea trai. Noi din copilarie eram educati de acasa la toate aspectele acestor sarbatori mari religioase si incepeam pregatirile cu mult inainte, ca se zugravea casa pe dinauntru, se spalau toate alea din dulapuri care erau de spalat si asa incet se ajungea doar la gatit, ultima fiind tortul. In religia catolica educatia religioasa este alta, se stie ca de aceea avem o sarbatoare sa se difere zilele prin ceea ce facem, conceptia este altfel etalat decat: este interzis sa speli si din astea.
Sarbatoarea avea aspectul dorit si cerut de biblie adica de regulile de trai de atunci, era o educatie al maselor sa desinfecteze casa de 2 ori pe an sa nu apara boli. Nu erau doctori doar Posturi, care reglementa sanatatea si se predicau in biserica, cea mai frecventata institutie de pe Planeta pentru
informatii de toate felurile. Felicitari si succes. Sarbatori Fericite!!!