Aparatul de aer condiționat este indispensabil în orice casă, dar mulți preferă să-l folosească doar vara, neștiind că acesta poate fi o sursă de încălzire în timpul iernii. Aparatul de aer condiționat poate funcționa eficient și în sezonul rece, dacă este setat corect. Iată cum se procedează!
Aparatul de aer condiționat este de mare ajutor în orice locuință, chiar și pe timp de iarnă. Așadar, cine deține un aparat de aer condiționat reversibil, care poate face și căldură, îl poate folosi cu succes și în zilele geroase.
În plus, nu aduce costuri mari la factura de energie electrică. Asta în condițiile în care este setat corect. Iată cum trebuie să setezi aparatul de aer condiționat iarna pentru a consuma cât mai puțin și pentru a vă bucura de o atmosferă caldă în casă.
De obicei, aparatul de aer condiționat extrage căldura din locuințe pe timp de vară, dar ia și o mare parte din umiditatea din case. În timpul ierni, procesul este cu totul altul. Aparatul de aer condiționat extrage căldură din aerul de afară și o aduce în locuință. De precizat că acest lucru se întâmplă dacă temperaturile de afară sunt peste zero grade.
Așdar, vă puteți încălzi eficient cu aparatul de aer condiționat iarna, dacă afară sunt peste 5 – 7 grade Celsius. De exemplu, cu cât temperatura de afară este mai ridicată, spre 10 grade, aparatul de aer condiționat încălzește mai repede aerul din cameră și are un consum mult mai mic.
Puteți opri caloriferele din cameră și puteți folosi aerul aerul condiționat cu mare încredere. Aparatul de aer condiționat nu poate fi folosit dacă sunt zile geroase.
Din fabrică, AC-ul este setat la temperatura minimă de 23 de grade Celsius, considerată optimă pentru o cameră de minimum 20 de metri pătrați. Pe timp de iarnă, pentru a consuma cât mai puțin, puteți seta aparatul tot între 20 și 23 de grade Celsius.
Pe de altă parte, sunt și aparate performante care încălzesc bine aerul din încăpere chiar dacă este ger afară. Un aparat de aer condiționat iarna poate consuma la fel de multă electricitate precum o aerotermă.