Cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani un medic, expert în longevitate. Obiceiul banal de la care nu se abate, ce face în fiecare dimineață

Oricine poate aplica sfaturile medicului

Scris de: Daoud Andra

22 Feb. 2023

Cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani un medic, expert în longevitate. Obiceiul banal de la care nu se abate, ce face în fiecare dimineață

Mark Hyman, medic și expert în longevitate, a uimit pe toată lumea cu felul în care arată la 63 de ani. Specialistul susține că a găsit formula pentru a-și menține corpul tânăr și că vârsta sa biologică, potrivit științei, este cu 20 de ani mai mică decât cea din buletin. Cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani medicul și ce sfaturi a oferit.

Medicul care a descoperit rețeta pentru o bătrânețe lipsită de probleme

Se vorbește din ce în ce mai mult despre încetinirea procesului de îmbătrânire, iar un medic în vârstă de 63 de ani vine și cu soluția. Mark Hyman susține că are o rutină pe care a perfecționat-o de-a lungul anilor și care l-a ajutat să aibă o vârstă biologică cu 20 de ani mai mică decât cea reală.

Citește și: Vârsta maximă până la care poate trăi un om. Răspunsul surprinzător la care au ajuns cercetătorii în urma unui studiu

Testele care determină vârsta biologică oferă informații despre impactul pe care alegerile noastre îl au asupra sănătății și a calității vieții. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că o alimentație echilibrată, exercițiile fizice și felul în care ne lăsăm afectați de stres au un impact major asupra vieții.

Medicul spune că nu are o problemă cu procesul de îmbătrânire, care este ireversibil, dar că putem avea grijă să îmbătrânim sănătos. Mentalitatea potrivit căreia bătrânețea vine automat cu probleme de sănătate și cu lipsa mobilității este greșită, spune el. Specialistul susține că putem evita o serie de probleme, dacă facem schimbări în viața noastră.

Cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani un medic, expert în longevitate
Mark Hyman promovează un stil de viață sănătos pentru a încetini procesul de îmbătrânire

Cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani medicul

Mark Hyman a scris și o carte intitulată „Young Forever” (n.r. Tânăr pentru totdeauna), în care vine cu o serie de sfaturi pentru a prelungi atât durata, cât și calitatea vieții. Medicul spune că metodele sunt testate pe propria piele și că au dat rezultate, ajutându-l să arate și să se simtă la 63 de ani ca la 43.

Expertul se trezește în fiecare dimineață la ora 6, meditează timp de 20 de minute, după care își bea cafeaua și scrie. Cafeaua scade riscul apariției unor afecțiuni cardiace, în timp ce meditația îmbunătățește sănătatea mintală.

Citește și: Motivul pentru care fiica Adelinei Pestrițu a petrecut o săptămână în spital: “Singurul simptom a fost tusea”. Ce diagnostic i-au pus medicii

După această rutină, medicul face un antrenament de forță, cu benzi elastice. Acest tip de exerciții îl ajută să își dezvolte masa musculară și să țină la distanță durerile de spate și de articulații. Hyman mai recomandă ca tipuri de mișcare yoga, tenisul și mersul pe jos. Mișcarea de dimineață durează aproximativ 30 de minute, dar este completată de alte activități fizice pe care le practică în timpul zilei, precum drumețiile sau mersul pe bicicletă.

În ce constă alimentația medicului

În ceea ce privește dieta, medicul consumă alimente bogate în proteine și grăsimi sănătoase, precum și fibre și antioxidanți. Fructele de pădure, semințele de chia și cele de cânepă, precum și plantele verzi se regăsesc în prima masă a zilei.

Citește și: Poți rămâne însărcinată pe perioada menstruației? Răspunsuri și precizări importante direct de la medicul ginecolog

Specialistul a recunoscut că recurge și la suplimente alimentare care îl ajută să aibă oase și articulații sănătoase și să își păstreze masa musculară, care în general se diminuează pe măsură ce avansăm în vârstă. Totuși, suplimentele nu pot înlocui o dietă echilibrată, subliniază Hyman.

„Cele mai importante lucruri sunt exercițiile fizice și o dietă care conține grăsimi sănătoase și alimente vegetale. Nicio cantitate de suplimente nu le poate înlocui.”, afirmă medicul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *