Cum și cât timp se coc vinetele la cuptorul electric. Temperatura care trebuie setată, așa nu se afumă bucătăria

Trucuri utile de preparare a vinetelor

Scris de: Oana Matei

16 Aug. 2023

Cum și cât timp se coc vinetele la cuptorul electric. Temperatura care trebuie setată, așa nu se afumă bucătăria

Una dintre cele mai ușoare moduri de a pregăti unele ingrediente este să le coaceți în cuptor. În acest fel le putem avea gata pentru rețeta noastră. Acesta este și cazul vinetelor. Dacă nu doriți să afumați bucătăria sau dacă nu aveți posibilitatea de a coace vinetele pe un grătar cu jar, o modalitate simplă este coacerea vinetelor în cuptor. Dar cum și cât timp trebuie să le coacem pentru a obține cea mai bună experiență? În articolul nostru vă vom detalia metoda simplă de a coace vinetele în cuptorul electric, fără a murdări sau a afuma bucătăria.

Cum se coc vinetele la cuptorul electric

Înainte de a începe procesul de coacere, este vital să alegem vinete proaspete și de calitate. Vinetele ar trebui să fie ferme la atingere, fără pete sau semne de deteriorare. După ce le selectăm, le spălăm bine, le uscăm cu un șervet și le înțepăm cu un cuțit pentru a evita ca vinetele să explodeze în cuptor.

Temperatura de coacere a vinetelor

Preîncălzirea cuptorului electric la temperatura potrivită este o etapă crucială în coacerea vinetelor. Temperatura optimă este în jurul a 200-210°C. Aceasta temperatură permite ca vinetele să se coacă uniform, dezvoltând o textură fragedă și arome bogate. Când cuptorul a atins temperatura dorită, așezați vinetele pe o tava tapetată cu hârtie de copt. Pentru a nu se lipi de hârtia de copt, ungeți vinetele cu puțin ulei de măsline.

Vezi și Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară

Timpul de coacere a vinetelor

În funcție de dimensiunile lor, vinetele se coc la cuptor timp de 20- 30 de minute. La mijlocul intervalului de timp, întoarceți vinetele pe partea cealaltă pentru o coacere uniformă.

Cum se decojesc rapid vinetele coapte

După ce s-au copt, puneți vinetele într-o pungă sau într-o caserolă de sticlă, pe care o închizi ermetic si lăsați-o deoparte timp de 10 minute. Condensul format în pungă va acționa asupra vinetelor și va înmuia coaja, care se va curăța foarte ușor.

Un alt truc în vogă pe rețelele sociale este următorul: se înfășoară strâns vinetele coapte, încă fierbinți, în folie alimentară, capetele opuse codiței se taie în x, apoi se stoarce vânăta până va ieși tot miezul prin capătul format. Astfel, coaja va rămâne în folia de plastic și miezul va ieși ușor, fără a se mai lipi de coajă.

Vezi și Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul special care îi dă un gust aparte, se poate consuma chiar și în post

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *