Cum te demachiezi corect. Sigur ai greșit și tu până acum

Cum te demachiezi corect. În primul rând, trebuie să știți exact ce fel de ten aveți. Asta ajută la alegerea unui demachiant corect
Cum te demachiezi corect. Sigur ai greșit și tu până acum

Cum te demachiezi corect, fără ca tenul să sufere și să rămână neted. Demachierea este un episod important din viața cotidiană. Se spune că este total greșit să vă culcați seara cu machiajul pe față, tenul este afectat, iar problemele pot deveni serioase în timp. Astfel că, specialiștii au câteva recomandări pentru o demachiere corectă.

Cum te demachiezi corect și ce reguli ar trebui respectate

În primul rând, trebuie să știți exact ce fel de ten aveți. Asta ajută la alegerea unui demachiant corect. Acesta poate fi preparat natural sau cumpărat din comerț. Pielea nu trebuie să fie agresată, dar nici nu trebuie să suprastimulați producția de sebum, cu o curățare ineficientă.

Ce produse folosiți în funcție de ten

Pentru tenul uscat:

  • Cremele trebuie să fie cât mai emoliente și nutritive
  • Nu trebuie să omitem nici influența factorilor externi- vremea rece și vântul
  • este important să folosiți ingrediente reparatoare, emoliente și hidratante, chiar și în produsele de curățare.
  • În cazul în care preferați un rital de îngrijire 100% natural, uleiul de măsline este o varantă perfectă
  • Pentru tenul normal
  • Se recomandă produse fără ingrediente ocluzive, precum uleiurile naturale, sau surfactant, precum săpunul.
  • Folosiți un produs cu pH neutru și surfactanți blânzi, care curăță foarte bine, în profunzimea tenului, lăsând porii feței netezi și curați.
  • Puteți curăța fața fie cu suc proaspăt de castraveți sau cu lapte de capră.

Cum te demachiezi corect dacă ai tenul mixt și/sau gras

Folosiți produse cu textură lejeră, cât să îndepărteze cu ușurință machiajul și impuritățile de peste zi, însă, în același timp, trebuie să fie non-comodogenice Asta înseamnă să nu blocheze porii feței și, drept consecință, să nu stimuleze apariția anumitor imperfecțiuni, precum coșuri, comedoane sau pustule acneice.

Varianta naturistă de demachiere pentru acest tip de ten, destul de problematic, este o combinație de miere și bicarbonat de sodiu și puțină apă, transformată într-o pastă lejeră.

Laptele demachiant sau uleiul de curățare a tenului– se pune în palmă și prin gesturi ample și ușoare de masare, se aplică pe față. Se întinde pe toată suprafața feței și a ochilor (dacă permite formula) exact cum ai aplica o mască.

„Prin masare, machiajul se dizolvă mai ușor și se poate îndepărta cu dischete din bumbac sau șervețele umede, deși această variantă nu este de preferat, deoarece nu este eco-friendly.

Dacă ești atentă la inițiativele ecologice din sectorul de beauty, poți achiziționa dischete reutilizabile, pe care le poți spăla la mașină, la program normal pentru haine din bumbac”, explică specialistul.

Apa termală sau loțiunea tonică- se aplică ușor, cu mâinile sau cu ajutorul cotonetelor, ca etapă intermediară între demachiere și hidratare. Cea din urmă îndepărtează foarte bine surfactanții de pe față, calmează iritațiile și împrospătează tenul.

Crema de față și cea de ochi

Crema de față și crema de ochi. „Acestea se aleg și în funcție de vârstă, mai ales cea de ochi. Aici, concentrația de retinol (vitamina A) diferă de la o persoană la alta, în funcție de vârstă.

Dacă aplici crema de față seara, este recomandat să aplici și un serum anti-aging, cu substanțe active precum retinol, ceramide, niacinamide sau agenți antioxidanți. Acesta se aplica în prealabil, iar crema vine ca o extensie a efectului produs de serum”, mai explică specialistul în domeniu.

În cazul în care faceți acest ritual dimineața, puteți să renunțați la serum, dacă vă doriți un machiaj cu aspect mat. Acesta va rezista mai mult pe parcursul zilei.

Se recomandă ca:

  • produsele să nu conțină minerale, alcool, parfum, parabeni
  • Să alegeți produse cu formule cât mai simple
  • Țineți cont și de faptul că cele dermatocosmetice, deși conțin și ingredient sintetizate, sunt formulate conform standardelor impuse de Uniunea Europeană, deci nu îți vor afecta sănătatea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *