Carnea de vită a fost tot timpul la mare căutare, asta datorită proprietăților sale și gustului unic. Dacă şi tu dorești să pregăteşti o friptură delicioasă pentru membrii familiei sau pentru prietenii apropiați, atunci trebuie să ştii cum trebuie gătită, de fapt, carnea de vită, fiindcă mulţi procedează greşit. Iată secretul lui Florin Dumitrescu!
Cu siguranţă, carnea de vită se numără printre preferatele tale, iar dacă ai în plan să pregătești o friptură delicioasă, atunci trebuie neapărat să afli cum o frăgezeşti rapid.
După cum probabil că știi deja, carnea de vită este extrem de fibroasă și dacă nu știi cum să o gătești corect poate ieși extrem de tare și necomestibilă.
Din fericire, însă, celebrul chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul său. Urmându-i sfaturile, vei obține un preparat savuros, moale, fraged şi aromat.
”Cei din religia musulmană nu mâncau vita mediu, în sânge, o mâncau doar bine făcută. În România a rămas cumva genul ăsta de friptură, nu e ok totuși pentru că se strică.
Vita e o carne foarte fibroasă, când gătești vita la grătar, dacă o gătești prea mult, o vită proastă, e și mai proastă. O carne fără grăsime nu e bună la grătar.
Gradul de marmurare al unei bucăți de vacă, practic, cu cât e mai aproape de slănină cu atât e mai bine de mâncat mai crudă. Cu cât e mai proteină pură, cu atât e mai bine de gătit slow cook.
La noi, pe partea de friptură suntem mâncători de porc. În ultimii ani au început să scoată și să apară vita accesibilă, în 2002 muschiul de vită se vindea cu 800 de mii kg porția de muschi de vită în restaurante”, a declarat cunoscutul bucătar în podcastul lui Gojira.
Vedeta de la Antena 1 este extrem de activă în mediul online. De altfel, Florin Dumitrescu are și propriul canal de Youtube, unde le împărtășește internauților fel de fel de rețete. De curând, acesta a dezvăluit cum prepară gulașul de vită.
Pentru a-l urma, vei avea nevoie de 600 de g de antricot de vită, trei bucăți de ceapă, trei cartofi, trei căței usturoi, doi ardei grași, două linguri de chimen, 120 de g de unt, ardei iute, 50 de ml de ulei de floarea soarelui, o linguriță boia iute, doi litri stoc de vită și o legatură de pătrunjel.
În momentul în care le-a prezentat fanilor săi această rețetă, Florin Dumitrescu nu se afla singur în bucătărie, ci alături de Horia Brenciu, care i-a și oferit celebrului chef o mână de ajutor pentru a obține un rezultat final nemaipomenit.
”Tocați mărunt ceapă și puneți la călit împreună cu chimenul în ulei de floarea soarelui, la gulaș vă rog folosoți doar ulei de floarea soarelui.
Adăugați vita tăiată cuburi și ardeiul gras, căliți bine, după care puneți boia (după preferință, iute sau dulce), după care puneți stocul de vită sau apă cât să acopere și lăsați să fiarbă.
Când carnea este gătită, adăugați și cartofii și lăsați sa fiarbă. La final, adăugați pătrunjelul tocat mărunt și unt și amestecați. Untul e ca pedala a trei ad ela pian, îmbunătățește sunetul, deci el potențează aroma. Spor la gătit și poftă bună!”, a spus celebrul chef pe contul său personal de Youtube.
Citește și Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final. Ingredientul secret, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu!