Cum trebuie să prepari carnea de miel ca să iasă fragedă și fără miros. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc

Iată tot ce trebuie să știi pentru a prepara carne de miel fragedă și fără miros, folosind un ingredient secret la îndemâna celor mai multe gospodine.

Scris de: Dana Cazacu

28 Mar. 2022

Cum trebuie să prepari carnea de miel ca să iasă fragedă și fără miros. Ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc

Carnea de miel fragedă și fără miros este tot ce își doresc să aibă pe masa de Paște majoritatea gospodinelor. Aceasta face parte dintre mâncărurile tradiționale specifice acestei sărbători, alături de cozonac, pască și ouă roșii. Întrucât mai este puțin până la sărbătorile pascale, nu ar strica câteva trucuri care te învață cum trebuie să prepari carnea de miel ca să iasă fragedă și fără miros, precum și care este ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc.

Ingredientul secret folosit de gospodine pentru a prepara carnea de miel ca să iasă fragedă și fără miros

Ingredientul secret folosit de gospodine pentru a prepara carnea de miel ca să iasă fragedă şi fără miros
Modul de preparare a cărnii de miel pentru a deveni fragedă și fără miros

Carnea de miel este cunoscută pe scară largă ca fiind „a patra carne”, după carnea de vită, porc și pui. Cu toate acestea, carnea de miel are un miros unic în comparație cu alte tipuri de carne. Iar unele persoane ar putea să nu fie încântate de asta. De fapt, cauza mirosului este iarba pe care o mănâncă oaia. Iarba conține „clorofilă” care este un compus organic de „fitol” care produce mirosul distinctiv. Prin urmare, acel miros unic este mirosul de iarbă.

Vrei să știi cum trebuie prepari familiei și celor dragi, carne de miel fragedă și fără miros? Există un secret pentru acest tip de carne care este cel mai important. Iată care este ingredientul secret pe care puține gospodine îl folosesc.

Cum să alegi carnea de miel pentru friptură

Piciorul și pulpa sunt cele mai fragede bucăți de carne de miel și sunt cele mai bune când sunt prăjite. Prăjirea este o metodă de gătire cu „căldură uscată”, ceea ce înseamnă că nu adaugi niciun lichid în carne pe măsură ce o gătești.

Bucățile mai dure de miel, cum ar fi coada, sunt cele mai bune pentru a fi fierte și înăbușite. Legat de acest mod de preparare, puține gospodine știu că ingredientul secret pe care trebuie să îl folosească este apa caldă. Dacă vor să prepare carne de miel fragedă și fără miros, sub nicio formă nu se pune apă rece peste carnea de miel.

Carnea de miel este suficient de gustoasă ca să nu aibă nevoie de prea multe condimente. Dar este și suficient de robustă ca să se potrivească de minune cu orice fel de condimente cu arome îndrăznețe, cum ar fi:

  • rozmarin
  • oregano
  • măghiran
  • cimbru
  • coajă de lămâie
  • chimen
  • coriandru
  • mentă
  • usturoi.

Cum trebuie să prepari carnea de miel ca să iasă fragedă și fără miros

Iată cum trebuie să prepari baițul pentru carnea de miel, ca aceasta să iasă fragedă și fără miros, potrivit celor de la allrecipes.com. Se taie o parte din excesul de grăsime și din cel de piele. Se pun condimentele și se freacă amestecul uniform pe suprafața cărnii. Se înfășoară bine carnea acoperită în folie de plastic. Apoi se pune la frigider peste noapte pentru o aromă mai bună.

O altă modalitate populară de a condimenta carnea de miel pentru friptură este de a face mici incizii în suprafața cărnii. În aceste incizii se împing felii de usturoi și crenguțe de ierburi. Se poate face acest lucru chiar înainte de a începe prăjirea sau cu o zi înainte pentru o aromă mai intensă. Când se condimentează mielul, acesta nu se sărează decât înainte de a fi gătit. Sarea poate extrage umiditatea din carne, favorizând uscarea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *