Cum trebuie să setezi cuptorul electric pentru a obține cozonaci perfecți. Așa vor fi un adevărat deliciu, mari și pufoși

Truc pentru a obține cozonaci perfecți!
Cum trebuie să setezi cuptorul electric pentru a obține cozonaci perfecți. Așa vor fi un adevărat deliciu, mari și pufoși

Rumeni, pufoși, cu nucă, cu cacao sau cu rahat, cozonacii sunt extrem de îndrăgiți la noi în țară și nu pot lipsi de pe masa festivă de Crăciun, de Anul Nou sau de Paște. Ei pot fi cumpărați din magazine, dar multă lume este de părere că sunt mai buni și mai gustoși cei făcuți acasă. Însă, unele gospodine întâmpină dificultăți la prepararea cozonacilor pufoși, și asta din cauza cuptorului. Iată cum trebuie să setezi aparatul ca să iasă totul așa cum îți dorești!

La câte grade setezi cuptorul electric pentru a obține cozonaci perfecți

Spre surprinderea multora, este foarte simplu să faci cozonaci acasă, iar de gust nici nu mai spunem. La tine acasă poți să adaugi în ei tot ceea ce dorești și ceea ce îți place, așa că nu mai pierde timpul și apucă-te de treabă.

Însă, înainte de toate, trebuie să știi un lucru esențial: la câte grade se setează cuptorul electric pentru a obține cozonaci perfecți. Ei bine, răspunsul este următorul: 185 de grade Celsius.

De asemenea, este foarte important și ca căldura să vină de jos. De precizat că aceste setări se fac cu circa 30 de minute înainte de a introduce cozonacii în cuptor. În plus, specialiștii susțin că tăvile cu cozonac se pun pe treapta a doua, de jos în sus, iar cuptorul se lasă să ajungă la temperatura dorită.

Citește și Ce să adaugi în aluatul de cozonaci pentru a crește mari și pufoși. Așa ies mai buni ca la cofetărie!

Truc pentru a pregăti cozonaci perfecți

Mai departe, cofetarii experimentați susțină că, după ce s-a scurs un sfert de oră, se reduce temperatura la 160 de grade Celsius și se continuă coacerea. Durata totală de coacere a cozonacilor variază între 45 și 50 de minute sau până când aceștia capătă o nuanță aurie și strălucitoare.

În ultimul sfert de soră, se setează cuptorul astfel încât căldura să vină de sus, și de jos, și se activează funcția de ventilație a cuptorului pentru a asigura o coacere uniformă.

Un alt aspect foarte important în coacerea cozonacilor în cuptorul electric este abținerea de la deschiderea ușii, măcar în prima jumătate de oră. Respectând acest sfat, vei avea siguranța că aluatul își va dezvolta structura și cozonacii vor ieși pufoși și gustoși. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și De ce crapă cozonacii la copt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, de asta nu cresc mari și pufoși!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *