Cum trebuie să uzi Crăciunița ca să nu se ofilească. Așa se îngrijește, de fapt, corect

Cât de des trebuie udată Crăciunița, pentru a înflori

Scris de: Daoud Andra

17 Nov. 2022

Cum trebuie să uzi Crăciunița ca să nu se ofilească. Așa se îngrijește, de fapt, corect

Crăciunița este una dintre cele mai frumoase și mai populare flori în ghiveci. În perioada iernii, o vedem în toate florăriile și hypermarketurile și se spune că este de bun augur să o ai în casă. Dacă vrei să îți cumperi o Crăciuniță, trebuie să știi cum să o îngrijești, pentru a avea flori spectaculoase și a nu se ofili.

Cum trebuie să uzi Crăciunița pentru a-și menține florile

Crăciunița este una dintre florile asociate puternic cu perioada Sărbătorilor. Așa cum îi spune și numele, această plantă este cumpărată cel mai des în preajma Crăciunului, fie pentru a înfrumuseța locuința, fie pentru a fi oferită cadou. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de florile ei roșii, trebuie să o îngrijești corespunzător.

Crăciunița este o plantă care nu are nevoie de foarte multă apă. Are însă nevoie de un sol care să dreneze bine apa. Iarna, este suficient dacă îi pui apă o dată pe săptămână. Atunci când vremea se încălzește, are nevoie să fie udată de două ori pe săptămână, însă nu mai des. Pentru a-ți da seama dacă mai are nevoie de apă, verifică cu degetul pământul din ghiveci. Dacă acesta este încă umed, la o adâncime de 1-2 cm, planta nu mai are nevoie de apă.

Citește și: 4 plante care aduc noroc în casă. Atrag abundența și succesul, conform Feng Shui

La fel ca în cazul altor flori, dacă o uzi prea des sau îi pui prea multă apă dintr-o dată, este posibil ca rădăcinile să putrezească. Frunzele și florile vor deveni pălite și se vor orienta în jos, iar planta își va pierde, treptat, din vigoare. Atunci când îi pui apă, aceasta nu trebuie să băltească în ghiveci sau în farfuria de sub el. Udă floarea cu o cantitate moderată de apă, apoi scurge excesul.

Cum trebuie sa uzi Craciunita ca sa nu se ofileasca
Crăciunița nu are nevoie de apă multă

Legenda Crăciuniței

Crăciunița este o floare originară din America, mai exact din zona Mexicului și are o legendă care explică de unde îi vine numele. Se spune că era o fată foarte săracă, pe nume Pepita, care nu avea cadou pentru pruncul Iisus, cu ocazia Crăciunului. Prietenul ei a încercat să o consololeze, spunându-i că Mântuitorul ar aprecia orice cadou, atât timp cât este oferit din suflet.

Citește și: Ce să pui iarna în pământul plantelor. Așa vor rezista la frig

Neștiind ce să ofere, a cules câteva plante și a făcut un buchet, pe care l-a dus la biserică și l-a așezat lângă scena Nașterii Domnului. Dintr-o dată, buchetul, care nu avea flori colorate, ci doar niște plante verzi, a înflorit, spre uimirea tuturor. Au apărut niște flori roșii superbe, iar cei care au asistat la această întâmplare au fost convinși că sunt martorii unei minuni. De atunci, numele plantei a fost „Flores de Noche Buena” (Floarea Nopții Sfinte sau Crăciuniță, în română).

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *