Dacă dorești să-ți impresionezi invitații la masa de Paște, și dacă te gândești la sănătatea lor și a familiei tale, îți arătăm care sunt metodele de vopsit ouăle cu ingrediente naturale, fără chimicale.
Te poți descurca cu ușurință să obții culori strălucitoare pentru ouăle de Paște, fără coloranți sintetici, doar din ingrediente naturale pe care le ai acasă, precum: coajă de ceapă, morcovi, sfeclă roșie, turmeric, spanac, varză roșie, cafea, etc. Hai să vezi cum se aplică tehnica de vopsire a ouălor cu ingrediente naturale.
Adaugă 10 grame turmeric măcinat fin într-un jumătate de litru de apă și fierbe timp de aproximativ 10 minute. Scufundă, în lichidul fierbinte, ouăle pe care dorești să le colorezi în galben.
Curăță trei până la patru sfecle roșii și fierbe-le timp de 30 până la 45 de minute. Scufundă ouăle în lichidul colorat și lasă-le în funcție de intensitatea culorii dorită.
Pentru culoarea verde a ouălor de Paște, fierbe aproximativ 300 de grame de spanac în apă, timp de 30 până la 45 de minute. Dacă nu ai suficient spanac, adaugă pătrunjel.
Varza roșie colorează ouăle din violet până la albastru . Toacă 200 de grame de varză roșie în bucăți mici. Varza se fierbe într-un litru de apă aproximativ 30 de minute. Pe ouăle cu coaja albă, culoarea va fi albastru, pe ouăle cu coaja maro, culoarea va fi violet.
Vezi și Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. 4 idei de reţete care te vor încânta
La un litru de apă se adaugă 250 de grame de morcovi, tăiați cât mai mărunt, și se lasă la fiert pentru 30- 40 de minute.
Fierbe o mână de coji de ceapă într-o jumătatea de litru de apă, pentru aproximativ 20 de minute. Pe ouăle cu coaja albă, culoarea va fi galben- portocalie, pe ouăle cu coaja maro, culoarea va fi cărămizie.
Pune 30- 50 de grame de cafea măcinată cu doi litri de apă într-o cratiță, și lăsă la fiert aproximativ 30 de minute. Nu trebuie să folosești neapărat cafea proaspătă, poate fi și zaț de cafea.