Cum vrea Alin Gălățescu ca lumea să își amintească de Răzvan Ciobanu: ”A avut niște colecții revelatoare, când moda românească dormea”. EXCLUSIV

Criticul de modă Alin Gălățescu, dezvăluiri despre Răzvan Ciobanu, la trei ani de la decesul designerului
Cum vrea Alin Gălățescu ca lumea să își amintească de Răzvan Ciobanu: ”A avut niște colecții revelatoare, când moda românească dormea”. EXCLUSIV

Decesul lui Răzvan Ciobanu a adus multă durere în inimile tuturor, mai ales pentru că acesta era un adevărat geniu al modei din România, având creații uimitoare. Alin Gălățescu, critic de modă, duce mai departe memoria bunului său prieten. Acesta ne-a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro, despre regretatul creator de modă, explicând cum își dorește să își amintească lumea de acesta.

Alin Gălățescu duce memoria lui Răzvan Ciobanu mai departe: “A fost o emblemă pentru moda românească”

Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața într-un teribil accident de mașină, în urmă cu 3 ani, pe 29 aprilie. În zilele noastre, prietenii îndoliați îi duc memoria mai departe prin numeroase omagii, ținând cont că acesta a influențat moda românească. Aflat la lansarea colecției toamnă-iarnă 2022 a unui cunoscut brand de haine, Alin Gălățescu ne-a vorbit despre evenimentul pe care îl organizează an de an, gala Avanpremiere, unde se oferă premiul Răzvan Ciobanu.

“Mi se pare firesc (n.r. să îi ducă memoria mai departe), a fost o emblemă pentru moda românească și un bun prieten, îl știu de la 16 ani. Cred că anumiți oameni chiar își merită un loc într-un pseudo-panteon al istoriei respectiv, Cătălina Buzoianu în scenografie, la fel o să fie, sper, cât mai târziu, Doina Levința în scenografie și modă. Chiar dacă el era mult mai tânăr, sunt niște oameni care au creat și au avut de transmis ceva autentic”.

Cum vrea să își amintească lumea de Răzvan Ciobanu

De asemenea, întrebat cum ar vrea ca lumea să își amintească de Răzvan Ciobanu, acesta a punctat că regretatul star era un mare creator de modă. Când vine vorba de legătura de prietenie pe care a avut-o cu acesta, Alin Gălățescu a menționat că designerul era un om incredibil de cald.

„În primul rând, ca un excelent designer. A avut niște colecții revelatoare când moda românească dormea, adică prin anii ’90. În al doilea rând, ca pe un om care știa ce înseamnă luxul, dar în sensul bun al acestui termen. Era un personaj care avea rasă și era un prieten foarte bun. Era cald și era genul acela de prieten pe care dacă nu îl vezi 10 ani, când te întâlnești cu el era ca firesc, ca și cum l-ai fi lăsat ieri după ce ai terminat prânzul”.

Răzvan Ciobanu a murit în 2019, într-un accident rutier petrecut în județul Constanța
Răzvan Ciobanu

Ce spune despre cele mai frumoase momente

Mai mult, Alin Gălățescu a menționat că, în afară de el și de Cătălin Botezatu, Răzvan Ciobanu știa să pună în scenă show-uri spectaculoase. Cunoscutul critic de modă și-a amintit de câteva dintre spectacolele organizate de acesta, care au schimbat moda din România.

„Au fost multe (n.r. momente frumoase). În primul rând, am ținut cel mai mult la show-urile pe care le făcea. Dacă cineva a știut să facă show-uri în țara aceasta…eu, că asta fac, Cătălin Botezatu, pentru că este chiar pasionat de treaba aceasta, și Răzvan Ciobanu. Avea niște show-uri fabuloase. Țin minte un show la Sala Sporturilor din Floreasca, a fost fantastic. La show-urile de la Iași avea colecții-revoluție, o colecție punk năucitoare, o colecție dark, cu niște pantofi cu un toc atât de mare încât se transformau în pantofi balerină. La un moment dat, el organiza niște serate în care își prezenta viziunea asupra parfumurilor și a diferitelor item-uri ale sezoanelor respective”.

„A fost un copil rebel, dar în sensul foarte bun al termenului”

În același timp, Alin Gălățescu ne-a povestit și de primele momente trăite de alături de Răzvan Ciobanu, când regretatul creator de modă se afla la o vârstă foarte fragedă. Designerul se luptase o vreme cu greutatea.

„Bineînțeles, îmi amintesc și de primele episoade, când eu eram senior editor la Curentul și pe el l-am introdus în paginile de stil. Scria și ne uluiam, se străduia, dar era un puști, avea 16-17 ani. Apoi, eram la radio și am încercat să îl introduc. La Iași l-am cunoscut mai bine, am fost director artistic timp de 10 ani. El a venit și a fost un copil rebel, dar în sensul foarte bun al termenului. S-a luptat mult cu greutatea la început și asta l-a marcat. Era foarte timid, surprinzător. După aceea, când și-a recâștigat ființa interioară, era un personaj care cu adevărat exulta bucuria de a trăi. Și era un personaj care vindea. Dar nu asta îl definea, fiecare om are slăbiciunile lui, pasiunile lui, dar nu fiecare om este un mare designer și un om de rasă”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *