Cuvintele care nu ar trebui folosite niciodată. Celebrul neurolog Constantin Dulcan atrage atenția: “Toate acestea ne programează pe negativ”

Ce cuvinte ar trebui să evităm pentru a nu atrage lucrurile negative în viața noastră
Cuvintele care nu ar trebui folosite niciodată. Celebrul neurolog Constantin Dulcan atrage atenția: “Toate acestea ne programează pe negativ”

A fost demonstrat științific faptul că atragem ceea ce gândim. De aceea, este foarte important să fim atenți la mesajele pe care ni le transmitem, la dialogul nostru interior. Reputatul neurolog Constantin Dulcan atrage atenția asupra acestui aspect și ne îndeamnă să scoatem din vocabular anumite cuvinte.

Cuvinte care nu ar trebui folosite niciodată

Recunoscut ca unul dintre cei mai buni neurologi din România, prof. dr. Constantin Dulcan vine în ajutorul nostru cu o serie de sfaturi pentru a nu cădea în capcana gândurilor negative. Deși de cele mai multe ori gândurile ne zboară în diferite direcții fără să ne dăm seama, este important să conștientizăm care sunt cele care ne pot face rău.

În urma studiilor pe care le-a întreprins în vasta sa carieră, Constantin Dulcan a ajuns la concluzia că orice gând sau vorbă pe care o rostim ne poate afecta fericirea, atrăgând asupra noastră lucruri negative. Reputatul neurolog dă și un exemplu în acest sens și spune că dacă în mod constant ne spunem că îmbătrânim, atunci creierul va percepe acest mesaj ca atare, iar rezultatul va fi în consecință.

El afirmă totodată că anumite cuvinte ar trebui să nu mai existe deloc în vocabularul nostru.

„Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program.

Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ”, a punctat profesorul Constantin Dulcan.

În opinia profesorului, o practică pe care ar trebui să o avem cu toții se referă la pauza din mijlocul unei zile. Jumătate de oră în care să te relaxezi, să uiți de griji și sarcinile de la birou, te va umple de energie.

„Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea”, a declarat celebrul neurolog.

Citește și: „De ce tresărim în somn și avem senzația de prăbușire. Specialiștii au explicat ce ascunde de fapt această stare

Cum să respirăm corect

Respirația corectă este și ea extrem de importantă, spune medicul, care recomandă să practicăm mai des respirația profundă. Acest tip de respirație este foarte important pentru sănătatea noastră, susține Constantin Dulcan.

„Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie.

Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult”, mai adaugă reputatul Constantin Dulcan.

Citește și: „Câtă apă trebuie să bei pe zi pentru o hidratare corectă. Recomandarea specialiștilor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *