Cuvintele din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să le rostești nici din 5 încercări

Cuvintele din limba română cel mai greu de pronunțat. Nu poți să le rostești nici din 5 încercări

Pe cât de frumoasă și bogată este limba română, pe atât de complexă poate fi în unele situații. Lingviștii consideră că limba noastră este cea mai dificilă dintre limbile romanice. Pronunția anumitor cuvinte poate da mari bătăi de cap chiar și vorbitorilor nativi experimentați. În lexicul limbii române există multe cuvinte care cu greu pot fi rostite chiar și dacă sunt despărțite în silabe. În acest articol vom explora care sunt cuvintele din limba română cel mai greu de pronunțat.

Cuvintele din limba română cel mai greu de pronunțat

Conform statisticilor, în majoritatea limbilor, un vorbitor folosește peste 1.000 de cuvinte pe zi, iar aproximtiv 80% din comunicarea verbală se bazează pe cele 1.000 de cuvinte cele mai des întâlnite.

Citește și: Cel mai lung cuvânt din lume. Îți ia 2 ore ca să-l citești integral. Ce înseamnă de fapt

Stabilirea numărului total de cuvinte dintr-o limbă vorbită este destul de dificil de realizat, dar totodată este și o mare provocare. Când ne referim la acest lucru, trebuie să luăm în calcul și faptul că unele cuvinte au mai multe semnificații. Definițiile și semnificațiile unui cuvânt vor genera automat abordări și condiții diferite.

În prezent, se estimează că limba română conține peste 100.000 de cuvinte, dacă ar fi să includem și neologismele cu care s-a îmbogățit în ultimii ani.

În vocabularul limbii române, există multe cuvinte pe care chiar și vorbitorii cu experiență reușesc cu greu să le pronunțe. În lista celor mai dificil de pronunțat cuvinte din limba română se numără și cel mai lung dintre ele.

Citește și: Cel mai lung cuvânt din limba română format doar din consoane. Pare imposibil de pronunțat, ce înseamnă de fapt

Este vorba de Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza, un termen medical care definește o afecțiune comună printre lucrătorii în mine sau cariere de piatră și care numără nu mai puțin de 44 de litere.

Această afecțiune mai este cunoscută ca boala de silicoză. Mai multe despre acest subiect găsești aici.

De asemenea, pe lângă acest cuvânt, mai există alte patru, la fel de lungi și grele. Așa cum probabil te așteptai, sunt tot termeni științifici din medicină și chimie.

  • DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere) – o enzimă
  • ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITA (32 de litere) – o inflamare a nervilor ce provoacă dureri
  • GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE (31 de litere) – denumirea unei operaţii
  • DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN (30 de litere) – o substanţă chimică

Câți vorbitori de limbă română există în întrega lume

Potrivit statisticilor, aproximativ 28 de milioane de oameni vorbesc limba română, dintre care 17 milioane se află în interiorul granițelor țării.

Mulți specialiști spun că limba română se împarte în patru dialecte, și anume meglenoromâna, dacoromâna, aromâna și istroromâna. Alți lingviști sunt de părere că limba română nu are dialecte ca alte limbi europene, cuprinzând doar două graiuri, acestea fiind considerate mai degrabă subdialecte.

Ele au mici diferențe de pronunție și vocabular, precum graiul maramureșan, muntenesc, bucovinean, bănățean, moldoveneasc și ardelenesc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *