Dacă vezi asta pe ecranul telefonului, înseamnă că ești spionată. Detaliul pe care aproape nimeni nu-l știa

La ce să fii atent pe ecranul telefonului
Dacă vezi asta pe ecranul telefonului, înseamnă că ești spionată. Detaliul pe care aproape nimeni nu-l știa

Fiecare nouă versiune lansată a telefoanelor iPhone de la Apple aduce noi caracteristici. Din păcate, nu toți utilizatorii sunt la curent cu acestea și rămân surprinși atunci când află ce presupune fiecare funcție nouă. Este și cazul a două pictograme care, deși sunt ușor de ratat, sunt foarte importante pentru securitatea ta ca utilizator al produselor Apple.

Semnul care îți arată ce se întâmplă în telefonul tău

Unul dintre semnele pe care telefonul tău ți-l arată, dar tu preferi să îl ignori este beculețul din colțul din dreapta sus a ecranului. În funcție de motivul pentru care s-a aprins, el poate fi verde sau portocaliu. Potrivit celor de la Apple Support, beculețul îi avertizează pe utilizatorii telefonului că microfonul și camera foto sunt folosite la acel moment.

„Indicatorul portocaliu înseamnă că microfonul este utilizat de o aplicație de pe iPhone. Culoarea verde înseamnă că fie camera foto, fie camera foto împreună cu microfonul sunt folosite de o aplicație de pe iPhone”, este explicația.

Este foarte posibil să vezi pictograme și în ate culori. La fel ca cele precedente, fiecare culoare simbolizează câte ceva. Un beculeț albastru semnifică momentul când folosești funcția Screen Mirroring sau o aplicație care utilizează în mod activ locația ta. Culoarea va deveni verde atunci când vei răspunde unui apel sau când faci Hotspot. Beculețul roșu înseamnă că înregistrezi ecranul sau sunetul, iar mov indică faptul că telefonul partajează conținut prin SharePlay, dar aici se aplică situația în care ai un telefon mai nou, de genul iPhone X sau alt model mai recent apărut.

Cum poți anula sau modifica mesajele

Un alt detaliu mai puțin cunoscut utilizatorilor de iPhone se referă la anularea mesajelor. Există diverse situații în care am vrut să anulăm un mesaj trimis ori din grabă, ori scris greșit sau incomplet, însă nu mereu am reușit acest lucru. Recent, Apple a introdus funcția care permite anularea sau modificarea mesajelor pe telefoanele iPhone. Până acum, anularea mesajelor a fost posibilă pentru aplicațiile dedicate, ca WhatsApp sau Messenger de pe Facebook, însă noutatea este posibilitatea de a și modifica mesajele trimise din neatenție.

Poți beneficia de această funcție dacă ai telefonul actualizat cu ultima versiune. Trebuie doar să intri la Setări > General > Actualizări software. Odată cu această actualizare, poți beneficia de funcția de anulare sau modificare a conținutului mesajelor trimise prin iMessage, însă doar dacă și cel cu care schimbi mesaje are iPhone-ul actualizat la ultima versiune. Ceea ce trebuie să știi, însă, este că poți face aceste lucruri doar într-un anumit interval de timp. Ai la dispoziție doar 15 minute pentru a anula sau modifica un mesaj. Destinatarul mesajului va putea vedea că au fost făcute modificări, dar nu va ști ce editări ai făcut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *