Dan Negru este cel mai bogat prezentator tv, dar copiii lui învață tot la o școală de cartier: ”Școala de stat pare că-i dă unui copil mai mulți anticorpi pentru viitorul în România” EXCLUSIV

”România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație”

A sunat din nou clopoțelul! Astăzi, odată cu reînceperea noului an școlar, Dan Negru, vedeta Kanal D, ne-a vorbit despre importanța purtării uniformei, dar și despre diferențele dintre învățământul de stat și cel privat. De ce, deși este unul dintre cei mai bogați prezentatori tv, a ales pentru cei doi copii ai săi o școală de cartier?
Dan și-a amintit cu nostalgie și de anii copilăriei, când mânca școală pe pâine, iar părinții îl ”taxau” pentru micile obrăznicii: ”Mai primeam câte o scaltoagă!”, ne-a spus el, în interviul exclusiv pentru Ego.ro

”Un profesor bun îți poate schimba viața”

Dan Negru ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru Ego.ro, despre diferențele dintre învățământul privat și cel de stat și motivează de ce a ales cea de a doua variantă, pentru copiii lui, Daria, elevă în clasa a-V-a, și Bogdan, elev în clasa a-lV-a:

”Școala de stat pare că-i dă unui copil mai mulți anticorpi pentru viitorul în România, dar cel mai important în decizia noastră au contat învățătorii și profesorii. Un profesor bun îți poate schimba viața”.

Dan Negru este cel mai bogat prezentator tv, dar copiii lui învață tot la o școală de cartier
Poză de familie

Ce spune despre importanța purtării uniformei școlare: ” Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări”

La întrebarea dacă e bine sau nu ca micii școlari să mai poarte clasica uniformă, Dan este de părere că această ținută îi învață pe copii că ”haina nu face pe om” și, astfel, se pot concentra mai mult pe alte lucruri importante în viață:

”Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări. România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație, crescându-și copiii în spiritul aroganței, îmbrăcându-i scump și de fiță. Uniforma te face să nu pui accent pe ambalaj. Degeaba îi învățăm pe copii la școală proverbe, precum „nu haina îl face pe om”, dacă nu le și arătăm asta”.

Nu ar vrea ca fiica și fiul lui să devină tot vedete tv: ” Îmi doresc o meserie departe de ecrane media”

Dan Negru susține că nu ar vrea ca fiica și fiul lui să îi calce pe urme, adică să viseze la o carieră în televiziune, pentru că nu totul este roz și poleit cu aur, așa cum pare de la distanță:

”Este prea devreme ca să-și găsească drumul în viață, dar eu îmi doresc o meserie departe de ecrane media și am noroc că deocamdată nu sunt pasionați de asta”, ne-a mai mărturisit Dan Negru, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Dan Negru este cel mai bogat prezentator tv, dar copiii lui învață tot la o școală de cartier
Dan Negru, în anii de școală și acum

De ce se temea să facă boacăne în copilărie: ”Tata și mama aveau remediu, îmi trăgeau câte o scatoalcă de nu mă vedeam”

Dan Negru și-a amintit și de anii copilăriei, când părinții erau cu mult mai fermi, iar școala era școală, cu profesori care se impuneau. Prin urmare, el a avut mereu nota maximă la purtare:

”Nota 10 am avut mereu la purtare pentru că, în anii 80, când am făcut eu școala, o notă scăzută la purtare însemna un afront adus partidului. Nu se prea scădeau notele la purtare decât în cazuri excepționale. Boacăne am făcut, dar tata și mama aveau remediu, îmi trăgeau câte o scatoalcă de nu mă vedeam. Azi nu mai e politically correct să faci asta”, a mai adăugat Dan Negru, în exclusivitate pentru Ego.ro

Dan Negru a revenit în forță la Kanal D, cu două producții tv de cultură generală ”Tu urmezi!” și ”Jocul cuvintelor”: ”Sunt emisiuni pentru toată familia”

Dan Negru a revenit pe micile ecrane, la Kanal D, cu emisiunile “Tu urmezi!, care a avut premiera sâmbătă, și cu ”Jocul cuvintelor”, cel de-al doilea sezon:

”Ambele producții sunt emisiuni pentru toată familia, care exersează inteligența celor care le privesc. Am văzut în datele de audiență că avem un număr mare de copii care ne urmăresc și mă bucură că prin noi  își pot exersa vocabularul la ”Jocul Cuvintelor” și cultura generală la ”Tu urmezi!”. Kanal D e televiziunea care are curajul să ofere două show-uri TV despre vocabularul limbii române și despre cultura generală, și audiențele de până acum au arătat că există un public numeros și pentru astfel de programe TV. E o onoare și o bucurie că l-am descoperit”, spune Dan Negru.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9.5 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *