Data la care se plătesc alocațiile pe card în august 2024. Când intră banii

Data la care se plătesc alocațiile pe card în august 2024. Când intră banii

Alocațiile pentru copii sunt un adevărat sprijin pentru familiile din România. Într-o perioadă în care costurile traiului cresc încontinuu, acest ajutor este bine venit, chiar dacă nu este foarte mare.

Când intră alocația pe card în august 2024

Alocațiile contribuie la acoperirea a o parte din cheltuielile legate de creșterea și educația copiilor, astfel oferind un ajutor financiar crucial pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Chiar dacă România are printre cele mai mici alocații la nivelul Europei, în ultimii ani s-a majorat acest venit. Datele alese pentru virarea banilor este aleasă strategic de Guvern pentru a evita zilele nelucrătoare.

În luna august a acestui an, alocațiile copiilor vor fi virate pe carduri pe data de 8 august, adică într-o zi de marți. Această decizie a fost luată pentru a ajuta familiile să-și planifice mai bine cheltuielile.

De asemenea, alegerea unei date fixe pentru virarea alocațiilor contribuie la predictibilitatea și stabilitatea financiară a familiilor, asigurându-se că beneficiarii știu exact când vor primi banii.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a recunoscut această nevoie și a implementat un calendar de plăți fix pentru alocații, sprijinind astfel familiile cu copii din România.

Valoarea alocației lunare în 2024

Alocațiile de stat pentru copii au crescut începând cu luna ianuarie a acestui an. Primele alocații majorate au fost plătite în luna februarie. Mai exact, aceste venituri au crescut cu 13,8%.

Alocația pentru copiii de până la doi ani a crescut cu 88 de lei, la 719 de lei, pentru elevii de până la 18 ani a crescut cu 36 de lei, până la 292 de lei. Înainte de majorare, alocația era de 631 de lei pentru un copil de până la doi ani sau cu handicap și de 256 de lei pentru cei până la 18 ani.

De asemenea, alocațiile au crescut și în 2023, față de anul anterior, cu 5,1%, cât a fost rata inflației pentru anul 2021. În anul 2024, alocațiile au fost indexate cu rata inflației, care a variate între 5 și 10 procente, așa că sumele au fost mărite.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *