Vara este nevoie de cât mai multă hidratare. Pentru a da culoare acestei activități indispensabile, avem la îndemână limonada, foarte răcoritoare și sănătoasă. Dar pentru a ieși perfectă, este important să știm câte lămâi trebuie puse.
De aproape două secole, limonada este licoarea răcoritoare, apreciată de toți cei care vor să își mențină hidratarea constant. Și astăzi, limonada dulce-acrișoară, acidulată și răcoritoare este foarte apreciată de oamenii de peste tot din lume.
Pentru o limonadă de casă de excepție nu ai nevoie de foarte multe. Îți trebuie între 6 și 8 lămâi, o cană de zahăr, o cană de apă filtrată și gheață. Decojește lămâile și așează cojile într-un bol pentru ca aroma de lămâie să fie mult mai pronunțată. Adaugă zahărul peste coji și amestecă-le până ce acesta devine umed. Acoperă recipientul și lasă-l să stea cel puțin o oră sau chiar peste noapte. Într-o oală, pune apa și amestecul de zahăr și coji la fiert, la foc mediu.
După ce fierbe 2 minute, se ia de pe foc, se strecoară siropul înt-un borcan și se lasă la răcit. Taie lămâile decojite în două și stoarce-le într-un recipient. Umple un altul cu apă și gheață, adaugă sucul de lămâie și siropul, apoi amestecă. În funcție de preferințe, mai poți adăuga lămâie, dacă vrei limonada mai acrișoară, și mai mult sirop, dacă o vrei mai dulce.