De ce a fost amânat procesul Simonei Halep pentru a treia oară, de fapt. Motivul dezvăluit de ITIA

Audierea ar fi trebuit să aibă loc pe 28 mai

Scris de: Daoud Andra

23 May. 2023

De ce a fost amânat procesul Simonei Halep pentru a treia oară, de fapt. Motivul dezvăluit de ITIA

Simona Halep trece printr-o perioadă dificilă, după ce procesul ei în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară. Sportiva a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, iar acum Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) explică de ce a fost amânat procesul Simonei Halep din nou.

ITIA a explicat motivul pentru care a fost amânat procesul Simonei Halep de 3 ori

Simona Halep așteaptă să aibă loc prima înfățișare în procesul în care este acuzată de dopaj, însă ITIA a dat o nouă amânare. Sportiva româncă este suspendată din octombrie anul trecut, de când a fost depistată pozitiv la teste cu o substanță interzisă. De atunci, Halep a lucrat la apărare, împreună cu o echipă de avocați, iar prima înfățișare din proces ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu câteva luni, însă nu s-a întâmplat așa.

Citește și: A răbufnit! Reacția tranșantă a lui Patrick Mouratoglou, după ce audierea Simonei Halep a fost din nou amânată. Nu s-a sfiit să spună asta

Potrivit presei sportive, ITIA a confirmat că a amânat pentru a treia oară procesul programat pentru data de 28 mai și a explicat și motivul. Agenția dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi. Este vorba despre acuzația de dopaj și despre cea privind anumite nereguli în pașaportul biologic al jucătoarei de tenis.

Citește și: Ce este pașaportul biologic al unui sportiv. Regulile antidoping pe care le-ar fi încălcat Simona Halep

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA, potrivit Hotnews.ro.

Mesajul transmis de Simona Halep, după ce a aflat despre amânare

Halep a ținut să transmită un mesaj pe rețelele de socializare, după ce ITIA a amânat procesul pentru a treia oară. Sportiva s-a arătat revoltată de decizie și a spus că este dezamăgită de felul în care Agenția gestionează lucrurile.

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA ‘rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă’, în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară”, a anunţat Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare.

Citește și: De ce nu a fost judecată Simona Halep până acum în cazul de dopaj. Ilie Năstase face mărturisiri importante: “De asta au amânat-o de atâtea ori”

„ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat audierea şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne. Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele.”, a adăugat jucătoarea de tenis.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la substanța numită Roxadustat, în timpul testelor anti-doping efectuate la US Open 2022. Rezultatul analizelor a venit în octombrie 2022 și de atunci sportiva este suspendată provizoriu. Cazul ei este judecat de către Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, specializat în astfel de procese. În cazul în care decizia nu va fi în favoarea ei, Halep mai are o cale de atac: se poate adresa forului superior, respectiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
2 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *