De ce a fost pus soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru 60 de zile. Ce acuzații grele îi aduc procurorii

Cum ar fi obținut semnăturile pentru candidatura la europarlamentare

Scris de: Daoud Andra

06 Jun. 2024

De ce a fost pus soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru 60 de zile. Ce acuzații grele îi aduc procurorii

Silvestru Șoșoacă are probleme cu legea și a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile. Cel care încă este soțul Dianei Șoșoacă a fost adus miercuri la audieri, iar procurorii au luat decizia de a impune măsura controlului judiciar. Ce acuzații i se aduc candidatului la europarlamentare.

Ce acuzații i se aduc lui Silvestru Șoșoacă

Silvestru Șoșoacă este cercetat într-un dosar legat de posibila falsificare a listei cu semnături pentru candidatura sa la alegerile europarlamentare. Miercuri, 5 iunie, procurorii l-au adus la audieri și au impus măsura preventivă a controlului judiciar. Soțul Dianei Șoșoacă este cercetat pentru fals în declarații și uz de fals.

În același dosar privind semnăturile false este vizat și George Simion, liderul AUR. Procurorii au specificat că nicio altă persoană nu mai are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar deocamdată.

Vezi și: Ce avere are Diana Șoșoacă în 2024. Detalii pe care nu mulți le știu despre ea

”Procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, şi fals în declaraţii, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal”, a transmis Parchetul General.

Ce spune George Simion despre suspiciunile de fraudă

Silvestru Șoșoacă și-a depus candidatura pentru Parlamentul European la începutul lunii aprilie, iar Biroul Electoral Central a confirmat-o pe 11 aprilie. Deși candidează pe listele de la europarlamentare ca independent, Șoșoacă ar fi fost ajutat de George Simion să adune semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Aflat zilele acestea la Cluj, liderul AUR spune că nu a fost anunțat de procurori cu privire la această anchetă în desfășurare. Procurorii bănuiesc că listele cu semnături adunate ar conține date fictive. Din informațiile de la dosar se pare că Simion ar fi mobilizat mai mulți oameni din partid pentru a falsifica semnăturile.

Vezi și: De ce a divorțat Diana Șoșoacă de primii doi soți. Celebra senatoare nu s-a sfiit să recunoască asta, ce le făcea de fapt

”Cu procurorii au venit azi la candidații nostrii de la alegerile europarlamentare, la oameni din staff-ul restrâns de campanie. I-au luat cu mandat de aducere ca martori. Nu, nu am fost citat, când sunt citat mă voi duce, dar nu cum au făcut azi, cu mandat de aducere. Au luat 12 telefoane procurorii, le-au reținut acolo, telefoane cu care noi făceam campanie, telefoane ale candidaților la alegerile europarlamentare”, a spus George Simion.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *