De ce a murit Nicu Ceaușescu la 45 de ani. S-a crezut că fiul lui Nicolae Ceaușescu a fost ucis, însă motivul e altul

Adevărata cauză a morții mezinului familiei Ceaușescu.
De ce a murit Nicu Ceaușescu la 45 de ani. S-a crezut că fiul lui Nicolae Ceaușescu a fost ucis, însă motivul e altul

Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu, a murit la câțiva ani după Revoluție, la scurt timp după ce împlinise 45 de ani. Moartea sa a fost învăluită în mister, mulți susținând că a fost ucis de autoritățile române. Dar mărturiile apropiaților spun cu totul altceva.

De ce a murit Nicu Ceaușescu la 45 de ani

Fiul cel mic al soților Ceaușescu s-a născut la data de 1 septembrie 1951, în București. Nicu Ceaușescu era al treila copil al cuplului de dictatori, el mai având o sora, pe Zoia și un frate, pe Valentin.

”Prițișorul”, așa cum era alinatat Nicu Ceaușescu de opinia publică de dinainte de 1989, a dus o viață lipsită de griji până la căderea regimului comunist.

Citește și: Ce s-a ales de singura nepoată a soților Ceaușescu. La 27 de ani este de o frumusețe rară, unde se “ascunde” FOTO

Personaj controversat, fiul cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, s-a bucurat de nenumărate de privilegii de-a lungul vieții sale, în timp ce majoritatea românilor erau privați de multe lucruri banale, precum lumină, căldură sau alimente de bază.

Cu toate acestea, Nicușor Ceaușescu a avut și de suferit din cauza exigenței mamei sale, care obișnuia să intervină în mai toate aspectele vieții lui. Spre exemplu, Elena Ceaușescu  s-a opus vehement relației pe care Nicu a avut-o cu Donca, sora lui Serghei Mizil.

Potrivit apropiaților mezinului familiei Ceaușescu, Donca a fost marea iubire a acestuia, iar unele voci susțin chiar mama sa ar fi ordonat ca sora lui Serghei să fie dusă cu forța la un avort. Povestea a fost însă negată de Mizil.

Cert este că Elena Ceaușescu a reușit să îl despartă pe fiul ei de Donca Mizil, pentru ca mai apoi să îl forțeze să se căsătorească cu Poliana Cristescu, o femeie pentru care Nicu nu avea deloc sentimente.

Însă controversele despre viața personală a ”Prințișorului” nu se opresc aici. Se pare că el ar fi avut o aventură și cu Nadia Comăneci, iar printre relațiile sale celebre se numără și cea cu soprana Daniela Vlădescu.

După Revoluție, viața i s-a schimbat radical

Revoluția din 1989 i-a schimbat radical viața ”Prințișorului”, iar anii care au urmat au fost un adevărat coșmar pentru el.

Citește și: Ultimele cuvinte ale Elenei Ceaușescu, înainte de execuție. Ce mesaj sfâșietor a rostit de trei ori, s-a condamnat singură la moarte

După execuția părinților săi, Nicu Ceaușescu avea să fie acuzat de genocid, arestat, bătut, înjunghiat și apoi condamnat.

Ba chiar, potrivit lui Serghei Mizil, în timpul detenției a fost torturat cu imaginile în care mama și tatăl său și-au pierdut viața în ploaia de gloanțe.

Pe data de 21 septembrie 1990, el a fost condamnat de Tribunalul Militar Teritorial București la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Doi ani mai târziu a fost pus în libertate din motive medicale, ajutat fiind de avocata Paula Iacob.

Însă se pare libertatea nu i-a adus nimic bun. Aflându-se în situația de a nu mai avea sprijinul părinților, Nicu Ceaușescu trăia mai mult din mila prietenilor. A căzut în patima băuturii, iar apropiații lui spun că avea alcool și în bucătărie, unde bea fără să-l vadă cineva.

”În ultima perioadă nu-i ajungea o sticlă de Ballantines în câteva ore. Bea mult, de aici i s-a tras în mare parte”, a povestit pentru Gândul unul dintre prietenii acestuia.

Având de mai mulți ani ciroză, boala i s-a agravat, astfel că în 1996, la scurt timp după ce împlinise 45 de ani a fost transferat la o clinică din Viena, Austria. Iar la doar câteva zile distanța moare.

Deși în jurul morții acestuia s-au creat controverse și s-a spus că ar fi fost ucis, Nicu a murit din cauze naturale, „de ficat”, cum spunea și Serghei Mizil. De altfel, diagnosticul de ciroză hepatică i-a fost pus de profesorul Alexandru Oproiu, care a susținut că ficatul lui Nicu era cirotic încă de la Revoluție.

Trupul neînsuflețit al lui Nicu Ceaușescu a fost repatriat la scurt timp și înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar. Potrivit prietenilor acestuia, cel care s-a ocupat de repatrierea lui Nicu Ceaușescu a fost omul de afaceri George Copos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.3 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *