De ce adoră pisicile să stea în cutii de carton. Ce simt ele, de fapt

Iată totul despre faptul că pisicile adoră să stea în cutii de carton și ce simt acestea în acele momente

Scris de: Dana Cazacu

28 Mar. 2022

De ce adoră pisicile să stea în cutii de carton. Ce simt ele, de fapt

Probabil nu de puține ori te-ai întrebat de ce adoră pisicile să stea în cutii de carton și ce simt ele de fapt când fac acest lucru. Dacă ești suficient de norocos să ai o pisică în gospodărie, atunci probabil că ai văzut-o jucându-se cu toate cutiile. Pisicile tind să fie ciudat de atrase de cutii, folosindu-le ca ascunzători, locații strategice de atac pe furiș sau paturi improvizate. Iată ce simt pisicile când stau în cutii de carton și de ce adoră să facă asta.

Ce simt pisicile și de ce adoră să stea în cutii de carton

Ce simt pisicile și de ce adoră să stea în cutii de carton
Pisicile și cutiile de carton

Cutiile de carton oferă pisicilor o ascunzătoare care le poate da șansa de a se ascunde de prada lor, prinzându-le pe nepregătite. Cutiile de carton sunt excelente pentru atacuri pe furiș asupra altor pisici și asupra gleznelor tale, pe neașteptate.

Cutiile de carton ajută pisicile să se simtă în siguranță. Acestea le pot ajuta să reducă nivelul de stres. Având patru pereți în jur, le apară de atacul altor creaturi. Cutiile de carton le amintesc pisicilor de momentele în care erau pisoi și erau lângă mamele lor. Cu alte cuvinte, pisicile se simt ca acasă în cutiile de carton.

Cutiile de carton și pisicile

Cutiile de carton pot ajuta la menținerea căldurii corporale a pisicilor. Temperaturile normale ale corpului pisicilor pot varia între 37,5 grade Celsius și 38, grade Celsius. Cartonul poate oferi o izolație care le ajută să-și păstreze căldura corporală.

Această izolație este un lucru pe care pisicile îl doresc și atunci când sunt în aer liber, deoarece cutiile le pot oferi adăpost împotriva intemperiilor. Chiar dacă stau doar în casă, pisicile simt totuși o nevoie instinctivă de adăpost.

De ce adoră pisicile să stea în cutii de carton

Factorul „nou” al unei cutii ar putea fi suficient pentru a capta interesul pisicii tale. Pisicile adoră să exploreze terenul, așa că se pot entuziasma dacă aduci ceva nou în casa ta, fie că este vorba de o jucărie, o pungă de cumpărături sau o cutie de carton. Ele vor să exploreze fiecare centimetru de nou, iar asta include să afle dacă încap în noua ta cutie.

Acest factor „nou” ar putea explica de ce pisicilor le place hârtia și de ce pisicilor le plac pungile. O hârtie sau o pungă nouă și încrețită poate fi foarte ispititoare, deoarece oferă o nouă oportunitate de explorare.

Ce simt pisicile când stau în cutii de carton

Nu este nimic în neregulă cu faptul că pisica ta iubește cutiile. Dar există lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că acestea se află în siguranță. Înainte de a-i da pisicii tale o cutie, trebuie să verifici dacă au rămas capse sau bandă adezivă care ar putea să se prindă de blana ei.

Ia în considerare și amplasarea cutiei pe o suprafață robustă, de unde nu se va răsturna.  Dacă pisica ta este timidă, păstrează cutia departe de zonele cu trafic pietonal intens.

Cutiile de carton – preferatele pisicilor

Ai putea să faci cutia un pic mai primitoare cutia de carton, căptușind-o cu niște pături moi și aruncând în ea una dintre jucăriile preferate ale pisicii tale.

Dragostea unei pisici pentru cutii este ceva ce trebuie sărbătorit și încurajat. Fie că pisica ta este stresată, are nevoie de puțină căldură suplimentară sau pur și simplu vrea să se joace, o cutie poate fi o „jucărie” excelentă pe care să o adaugi la colecția pisicii tale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *