De ce americanii își construiesc casele din lemn, de fapt. Principalele motive pentru care acesta este cel mai folosit material de construcție

De ce americanii își construiesc casele din lemn, de fapt. Principalele motive pentru care acesta este cel mai folosit material de construcție

Așa cum am putut constata cu toții, în filmele americane, aproape toată lumea locuiește în case, care de cele mai multe ori sunt construite din lemn. Să nu fi aflat oare americanii de cărămidă și BCA? Nu. Cu siguranță au auzit de aceste materiale, însă le folosesc la alte tipuri de construcții.

De fapt, fiecare țară are particularitățile sale în ceea ce privește construcțiile, care nu țin doar de design, ci și de materiale. Resursele naturale, clima, caracteristicile subsolului, obiceiurile, toate acestea determină cum și cu ce se construiesc casele. Iată, așadar, de ce își construiesc americanii casele din lemn.

De ce americanii își construiesc casele din lemn

Lemnul este un material ecologic, cu proprietăți bioclimatice și emisii poluante reduse, dar este puțin folosit în construcția de case în România, unde cărămida, cimentul și betonul sunt materialele preferate.

În schimb, în Statele Unite, unde uraganele, tornadele și incendiile sunt foarte frecvente, se fac eforturi pentru a nu folosi elemente grele, rezistente și durabile. Există mai multe motive pentru aceste abordări diferite ale construcțiilor.

Motive economice

SUA este o țară bogată în păduri. Lemnul este materialul cel mai ieftin de obținut și cel mai ușor de lucrat. Are, de asemenea, o întindere foarte mare, aproape cât un continent, astfel încât transportul poate face ca orice produs să fie foarte scump. Aducerea betonului și a cărămizilor, de exemplu, în orașele din Midwest, unde nu există o industrie mare de alte materiale de construcție, este foarte costisitoare.

Motive climatice

Cea mai mare parte a țării se confruntă cu ierni aspre. Lemnul este un material care oferă căldură locuinței și este un bun izolator.

Motive geologice și meteorologice

Statele Unite ale Americii sunt o țară cu o activitate seismică ridicată. Până de curând, lemnul era materialul care rezista cel mai bine la cutremure, datorită flexibilității sale. În zonele cu uragane și tornade, se construiesc adesea subsoluri din beton și cărămidă, care servesc și ca fundații solide. În unele cazuri, pereții din lemn sunt căptușiți în interior cu ciment.

Motive culturale

În Statele Unite ale Americii există o tendință istorică a americanilor de a fi mobili din punct de vedere geografic. Aceștia tind să nu aibă o singură locuință pe viață, ci mai multe. Acesta este unul dintre motivele pentru care un procent de 35% din populație trăiește în locuințe închiriate. În plus, mulți proprietari preferă case mai ieftine, a căror ipotecă să nu fie pentru prea mulți ani și care nu trebuie să le ridice pentru a găzdui următoarea generație.

Citeșteși: „Secretul caselor care nu se prăbușesc la cutremure. Din ce sunt făcute de fapt. Rezistă fără probleme de 200 de ani

Citește și: „Cea mai sigură clădire din București în caz de cutremur major. Este proiectată să reziste la seisme de peste 9 grade

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *