Andreea Marin nu mai ține legătura cu cei doi copilași adoptați în străinătate, din poziția de ambasador național pentru UNICEF în România. Fosta prezentatoare dona constant bani pentru un băiețel din China și pentru o fetiță din Kenya.
Fosta zână a surprizelor a povestit de ce nu mai ține fegătura cu cei doi copilași adoptați la distanță. Potrivit Andreei Marin, cei doi copii sunt deja mari acum, iar legătura dintre ei nu ar fi putut fi păstrată oricum foarte multă vreme, fiind impuse unele reguli ale adopției în țările menționate anterior.
„Acum îți dai seama că sunt oameni mari, era cu mult timp în urmă. Acum nu mai păstrăm legătura, sunt niște reguli ale adopției la distanță și întotdeauna puteai să ții legătura – în China am și fost, l-am și întâlnit pe băiețel – numai prin intermediul forului, fundației în cazul acesta, care îți facilita acest lucru. Te lăsa să îți ajuți, dar nu să – și e bine că se întâmplă așa – profiți deja de legătura cu acest copil”, a povestit fosta realizatoare tv pentru Unica.
Vedeta a explicat că prin donațiile făcute atât de ea, cât și de alți oameni din lume, nu erau ajutați doar copiii „adoptați”, ci întreaga comunitate de copii ce nu au resurse pentru educație și dezvoltare eficientă.
„De fapt, tu ajutai prin donațiile tale să construiești o comunitate. Nu ajutai doar copilul în cauză, pentru că fondurile pe care noi le trimiteam, atâția părinți adoptivi, între ghilimele, din lumea largă, se adunau într-o pușculiță mare, și ei construiau întreaga comunitate. Adică, le făceau toalete, latrine odinioară, le reconstruiau sau construiau școala, ajutau întreaga comunitate să crească. Practic, dacă toată comunitatea crește, nu sunt inegalități mari între ei și au șanse să se dezvolte împreună și, mai ales, șansa la educație, care înseamnă clar deschidere către lumea largă”, a explicat Andreea Marin.
Prin acest sistem, fiecare copil profita de bunătatea oamenilor din lume. Dacă doar copiii adoptați ar fi primit donațiile, s-ar fi creat inegalități, după cum a mai explicat Andreea Marin.