Mulți oameni își încep ziua cu o cafea, pentru a avea energie. Pentru a-i da un gust mai plăcut, majoritatea consumatorilor de cafea aleg să pună zahăr, lapte sau și zahăr, și lapte în cafea, însă un alt ingredient este cel care îi dă aroma cea mai bună. De ce ar trebui să pui puțină sare în cafea, în fiecare dimineață.
Cafeaua este băutura care însoțește diminețile multora, dar și după-amiezele uneori. Iubitorii de cafea nu se rezumă la o singură ceașcă pe zi, iar pentru a-i da o aromă mai plăcută adaugă zahăr și lapte. Un alt ingredient din bucătărie este însă cel care potențează gustul cafelei. Este vorba despre sare, nelipsită din orice mâncare. Acest ingredient se poate folosi și la cafea, având dublu rol.
Pe de-o parte, sarea taie gustul amar al cafelei. Așadar, dacă nu îți place cafeaua amară, în loc de zahăr, care îi schimbă complet gustul și adaugă calorii în plus, poți adăuga un vârf de cuțit de sare. Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este că gustul amar al cafelei este dat de gradul de prăjire a boabelor. Dacă nu vrei o băutură amară, alege un sortiment de cafea cu boabele mai puțin prăjite.
Un alt rol pe care îl are sarea este că potențează gustul cafelei. Dacă prepari cafea la ibric, adaugă puțină sare în apă, înainte de a pune cafeaua. Sarea va face ca apa să fie mai bună și, deci, și cafeaua să aibă un gust mai bun. În plus, acest ingredient se adaugă inclusiv în deserturi, pentru rolul lui de a potența aromele. Același efect îl are și în cazul cafelei. Dacă prepari cafea la filtru, pune sarea după ce cafeaua este gata și amestecă bine pentru a o dizolva.
Citește și: Cât se lasă cafeaua la fiert, de fapt. Secretul pentru a-și păstra aroma, așa vei obține o cafea perfectă
Un alt ingredient care dă o aromă deosebită cafelei, fără a-i schimba gustul și proprietățile, este scorțișoara. Aceasta oferă un gust plăcut cafelei și un parfum aparte, însă trebuie să fie folosită în cantitate mică. În plus, scorțișoara mai este utilizată și pentru efectele pe care le are asupra organismului. Este cunoscut faptul că acest ingredient taie pofta de mâncare, iar multe persoane apelează la el, mai ales în timpul dietelor.
Citește și: Cu ce poți înlocui zahărul în cafea. 7 alternative pe care le ai la îndemână
Scorțișoara are și proprietăți antifungice și antibacteriene, astfel că atunci când este consumată, duce la dispariția respirației urât mirositoare și contribuie la păstrarea sănătății cavității bucale.