Sarea este ingredient universal în gospodărie. Dincolo de faptul că se folosește la toate mâncărurile, sarea are numeroase întrebuințări și poate fi un remediu eficient pentru multe probleme din casă. Ce se întâmplă dacă pui sare pe tocul geamurilor și cum mai poate fi folosită aceasta în locuință.
Sarea se folosește cel mai des pentru a da gust mâncărurilor. Este ingredientul care nu lipsește din nicio rețetă, fiind utilizată inclusiv atunci când preparăm deserturi. Dincolo de gătit, sarea poate fi un aliat de nădejde în gospodărie, fiind folosită în diferite moduri. De exemplu, puțini știu că sarea este un ingredient eficient împotriva furnicilor și a musculițelor.
Dacă presari sare pe tocul ușilor sau al geamurilor sau chiar pe pervaz, insectele nu vor mai intra în casă. Sarea poate fi adăugată în orice loc unde se adună de obicei insecte mici, chiar și în debara, cămară sau în dulapurile din bucătărie.
Citește și: De ce să pui sare pe buretele cu care speli vasele. Trucul e uimitor, îl vei folosi mereu
Atunci când este pusă la pervazul geamurilor, sarea absoarbe umezeala și împiedică formarea mucegaiului. Acest truc este util mai ales în sezonul rece, când diferențele de temperatură între interior și exterior provoacă umezeală, care poate duce la formarea mucegaiului. Pune sare pe pervazul geamului, iar când observi că s-a umezit, șterge cu o cârpă și adaugă altă sare uscată.
Sarea poate fi un ingredient eficient atunci când vine vorba despre curățenie. Te poți folosi de sare pentru a reda aspectul impecabil al unor obiecte din baie și bucătărie, cum ar fi chiuveta, bateria sau cuptorul cu microunde. Pune o jumătate de lămâie la microunde și las-o 30 de secunde, pentru a deveni mai zemoasă. Înmoaie apoi lămâia în sare și freacă bine interiorul cuptorului cu microunde.
Grăsimea arsă și uscată se va dizolva rapid și va fi ușor de îndepărtat cu o lavetă umedă sau cu șervețele de hârtie. Pentru că nu folosești detergent, nu este nevoie de clătire, ci doar să ștergi interiorul. Sarea mai poate fi folosită și pentru a reda aspectul argintăriei. Dacă ai tacâmuri sau chiar bijuterii din argint, le poți curăța eficient cu sare.
Pune într-o tavă folie de aluminiu, cu partea mată în sus. Fă un amestec din sare de bucătărie și apă caldă, astfel încât sarea să se dizolve. Toarnă amestecul în tava cu staniol și pune apoi bijuteriile și/sau tacâmurile acolo, astfel încât să fie complet acoperite de apă cu sare. Lasă câteva minute să acționeze. Se va produce o reacție chimică ce va dizolva depunerile negre de pe argintărie, redându-i aspectul nou.