De ce ar trebui să pulverizezi balsam de rufe peste covoare. În mod normal, balsamul de rufe, așa cum îi este atribuit și numele, îl folosim doar atunci când spălăm hainele, pentru a le face mai catifelate și a le da un miros plăcut. Însă acest produs poate fi folosit și pentru alte activități casnice. Spre exemplu, curățatul covoarelor. Iată cum îl poți utiliza pentru a-ți transforma covorul într-un veritabil nor de puf.
Balsamul de rufe are menirea de a îmbraca hainele intr-o peliculă extrem de fină. La rândul ei, aceasta relaxează țesatura, fibrele acesteia și previne sau reduce formarea electricității statitice, ușurând și călcarea rufelor.
Fiind un produs cu proprietăți speciale pentru țesături, balsamul de rufe poate fi întrebuințat și în alte treburi casice. Cum ar fi curățarea covoarelor. Covoarele cu fir lung își pierd delicatețea în timp. Dar ea poate fi restabilită cu balsam de rufe. Amestecă o parte de balsam cu trei părți de apă și tratează covoarele cu soluția obținută (din pulverizator). Firele vor deveni mai moi și se vor electriza mai puțin. Iar covorul va absorbi mai puțin praf.
Deși ne îmbie cu un parfum deosebit, balsamul nu este potrivit pentru toate tipurile de țesătură. El trebuie folosit doar atunci când spălăm anumite haine. Nici atunci când curățăm prosoapele nu trebuie folosit balsam de rufe, pentru că acestea nu vor mai absorbi apa la fel ca înainte.
Articolele din spandex, microfibre sau elestan se deteriorează mai repede dacă sunt spălate cu balsam.
Balsamul are rolul de a proteja fibrele țesăturii care se deteriorează prin frecare, atât în cadrul procesului de spălare, cât și în cadrul celui de clătire. Hainele spălate cu balsam sunt mai moi la atingere și se usucă mai repede. În plus, miros mai bine decât cele spălate doar cu detergent.
Oțetul este înlocuitorul perfect pentru balsamul de rufe. Seadaugă în la spălare exact aceeași cantitate de oțet ca și cea de balsam. Substanța înmoaie țesătura și îndepărtează eficient murdăria. Datorită ei, hainele devin moi și catifelate. În plus, oțetul potențează detergentul de spălat, protejează țesăturile de decolorare, îndepărtează depunerile de săpun, înlătură petele de transpirație, neutralizează mirosurile neplăcute (nicotină, mucegai) și protejează hainele de scame.