Simona Halep are probleme de sănătate pentru care trebuie să ia tratament pe viață. Dezvăluirea a fost făcută de un medic apropiat sportivei, care știe exact care este afecțiunea și ce tratament urmează sportiva. De ce boală suferă Simona Halep? Este vorba despre o problemă pe care o au multe femei adulte.
Starea de sănătate a Simonei Halep a devenit subiect de interes, după ce sportiva a picat un test anti-doping. La analizele efectuate vara aceasta, cu ocazia participării la US Open, sportivei i s-a descoperit în sânge Roxadustat, o substanță a cărei folosire este interzisă. Imediat au apărut mai multe teorii cu privire la felul în care substanța a ajuns în sângele ei, cu atât mai mult cu cât Simona a declarat că nu a luat niciodată un medicament interzis.
Mai mult, substanța, în combinație cu medicamentele pe care le ia zilnic jucătoarea de tenis, ar putea avea efecte grave. Medicul Dana Safta, care îi este apropiată Simonei Halep și îi cunoaște istoricul medical, a dezvăluit recent de ce boală suferă sportiva. Simona, la fel ca multe femei, are probleme cu glanda tiroidă și urmează un tratament hormonal.
„Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.
A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. – pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic. Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA”, a spus medicul, într-o intervenție la Antena 3 CNN.
Doctorița a mai precizat că este imposibil ca substanța Roxadustat să fie prezentă în medicamente pe care Simona să le fi luat cu bună știință. De altfel, această substanță, în combinație cu tratamentul hormonal, ar putea avea efecte adverse extrem de grave, a mai specizat specialista.
„Îşi face analizele (n.r. – pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă… O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate.
Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. – la testul pozitiv antidoping). Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva… să-i pună ceva în sticlă.”, a mai spus Dana Safta la Antena 3 CNN.