Tuturor ne plac murăturile și dulcețurile, dar când vine momentul să le deschidem, întâmpinăm o mare problemă. Dacă aveți și voi dificultăți în a deschide borcanele, aflați că există o metodă care să vă scape de bătăile de cap. Și e chiar mai ușoară decât v-ați fi putut imagina.
Dacă vă chinuiți deja de prea mult timp să deschideți un borcan cu murături sau dulceață, opriți-vă! Tot ce trebuei să faceți este să le așezați cu susul în jos pe raftul din cămară și să vă bucarați de conținut cu urmăoarea ocazie. Nu mai trebuie, astfel, că transpirați în timp ce încercați să deschideți borcanul ori chiar să vă răniți sau să stricați recipientul în încercarea de a-l deschide.
Așadar, luați borcanul ținut în prealabil cu capul în jos, bateți-l de câteva ori apoi conținutul său va fi gata de consum. De asemena, în acest fel, ceea ce aveți în borcane va rezista mai mult în timp, fără să existe teama că a pătruns aer și s-a stricat.
Această regulă se aplică tuturor produselor alimentare depozitate în borcane de sticlă cu capac, variantă des folosită pentru depozitarea în vid sau în lichid a diverselor alimente. Înainte, însă, de a le pune la păstrat, trebuie să pregătiți foarte bine borcanele. Acestea trebuie spălate și uscate cu hârtie, apoi sterilizate în apă clocotită timp de 20 de minute. Ulterior, atât borcanele, cât și capacele, trebuie scurse bine înainte de a fi adăugat conținutul.