Îți plac hamburgerii? Dacă da, atunci cu siguranță ai observat acest detaliu, şi anume acela că bucata de carne are o parte striată. Te-ai întrebat vreodată ce rost are aceasta? Nu, nu are nicio legătură cu decorul. Iată care este, de fapt rolul ei!
Bucătarii experimentați au dezvăluit, de curând, de ce carnea tocată pentru hamburgeri este striată pe o parte. Multă lume crede că este așa pentru a arăta frumos, dar adevărul este cu totul altul.
După cum probabil că ai observat deja, carnea din hamburgeri are o parte netedă și una cu dungi. Ce rol au striațiile? Ei bine, se pare că bucătarii le fac intenționat pentru a se scurge grăsimea.
Vrei să prepari un hamburger la tine acasă? Ei bine, atunci află că ordinea în care se gătește carnea tocată este extrem de importantă. Pentru ca hamburgerul să fie gustos, carnea trebuie să fie preparată ca la carte.
Prin urmare, ține cont de sfatul specialiștilor și începe prin a găti prima dată partea striată a cărnii. Dacă vei începe cu partea netedă, aceasta se va umfla și va ieși toată grăsimea la suprafață. Astfel, bucata de carne nu va mai fi la fel de gustoasă și nici nu va avea un aspect plăcut.
Citește și Din ce sunt făcuți burgerii de la Mc Donald’s. Câtă carne conțin, de fapt!
Mai întâi, preîncălzește o tigaie la foc mediu-mare. Ulterior, presară pe carne sare, piper sau orice alt condiment pe care îl dorești. Acum, adaugă puțin ulei în tigaie sau unt.
Așează carnea tocată în tigaie și las-o să se gătească circa cinci minute pe fiecare parte. Scoate carnea din tigaie și las-o să se odihnească câteva minute înainte de a o servi.
În cele din urmă, pentru o carne și mai bună, există un ultim sfat de care ar trebui să ții cont. Temperatura internă a cărnii trebuie să fie de 70 de grade Celsius. Utilizează un termometru pentru carne pentru a verifica această temperatură. În acest fel, poți fi sigur că hamburgerul tău va ieși delicios.
Citește și De ce nu mucegăiesc chiflele de la Mc Donald’s, de fapt. Asta e explicația clară!