De ce castraveții sunt înveliți, de fapt, în folie de plastic. Castraveții se numără printre legumele pe care le consumăm în tot timpul anului, mai ales vara.
Atunci când mergem în supermarket și nu găsim castraveții de grădină, îi găsim pe aceia de seră, mai mari și ambalați în folie de plastic. Aceștia au de cele mai multe ori un gust diferit și sunt singurii ambalați în folie protectoare. De ce apelează producătorii la acest truc? Motivul este unul cât se poate de simplu.
Producătorii au decis să-i învelească în folia de plastic pentru a-i ajuta să reziste mai mult. Folia de plastic servește ca un strat suplimentar de protecție pentru castraveții care au pielea deosebit de subțire. Această etanșare confortabilă reduce și previne rehidratarea și potențialele daune care pot apărea în timpul împachetarii și transportului. Ambalajul este, de asemenea, aplicat pentru a crește durata de valabilitate a castraveților.
Plasticul acționează ca o barieră pentru oxigen, arome, umiditate și alte particule străine și protejează împotriva daunelor fizice. Ambalarea castraveților poate crește expunerea lor la raft de la 3 zile la 13 până la 17 zile. Și acest număr de zile este foarte important pentru a ajuta comercializarea lor. Creșterea zilnică a termenului de valabilitate este importantă pentru supermarket. Totodată, există și un alt motiv pentru care învelișul castraveților în folia de plastic este benefic. Acest lucru contează chiar și pentru a preveni deșeurile,
Această folie continuă să joace un rol important chiar și după ce ai ajuns acasă. Ambalajul strâns din plastic ajută, de asemenea, castraveții să reziste mai mult în frigiderul de acasă. Acționează atât ca un izolator pentru a proteja împotriva rănilor cauzate de frig, cât și pentru a preveni deshidratarea și alterarea. Castraveții ambalați în plastic rezistă de obicei aproximativ 10 zile în frigider. Acest termen este puțin mai mare comparativ cu al castraveților neîmpacheți. Ca un bonus suplimentar, înseamnă, de asemenea, că mai puține mâini ating acești castraveți înainte de a-i duce acasă.
Așadar, dacă folia de plastic protejează castraveții și ajută la asigurarea unei durate mai lungi de valabilitate, atunci de ce nu sunt toate ambalate? Soiul castraveților este la fel de important. Castraveții englezești, de exemplu, sunt un soi învelit cel mai des în plastic, deoarece au o coajă deosebit de subțire în comparație cu alte tipuri de castraveți. La supermarket putem găsi și castraveți cu o coajă mai groasă, mai dură, care sunt suficient de robusti pentru a fi vânduți în vrac.
Citește și rețetă salată de roșii cu castraveți, simplă și rapidă oricând