Pe lângă gustul său și folosirea într-o mulțime de băuturi sau feluri de mâncare, lămâia este foarte utilă și în alte situații. În combinație cu bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un ajutor real pentru oricine.
Dacă vei tăia o lămâie pe jumătate și o vei așeza în frigider te vei bucura de niște beneficii total neașteptate. Se întâmplă des ca în frigider să apară un miros neplăcut, deși acesta este curat. Mirosul de la mâncare poate acapara întreg frigiderul și, mare atenție, să nu influențeze și mirosul prăjiturilor dacă există.
Astfel, dacă vei folosi două jumătăți de lămâie în interiorul frigiderului acestea vor absorbi toate mirosurile de la alimente și astfel nu vor permite ca unele feluri de mâncare să ia caracteristicile altora. E foarte important însă să știi că acestea trebuie schimbate după câteva zile, atunci când jumătățile de lămâie se usucă.
În interiorul mașinii de spălat se acumulează în timp mult mucegai, astfel hainele nu mai au deloc un miros plăcut după ce pe speli. Pentru a remedia această problemă, poți apela oricând la lămâie. Datorită proprietăților sale antibacteriene, acest citric te va ajuta să cureți mașina de spălat foarte ușor.Metodă presupune mai întâi să tai o lămâie în jumătate. Introdu apoi una dintre cele două jumătăți de lămâie într-o șosetă curată și adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune șoseta în mașina de spălat și pornește un ciclu de spălare fără haine. La final, vei fi uimit de cât de curată și plăcut mirositoare va deveni mașina ta de spălat.
Se întâmplă ca în timp, pe hainele albe să apară pete galbene sau să capete cu totul o nuanță gălbuie, în special la subraț. Motivele pot fi diverse, de la expunerea hainelor pentru un timp îndelungat la soare sau alte surse de căldură și până la folosirea deodorantului în exces sau transpirația abundentă. Ce este de făcut? Amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă, toarnă apă suficient cât să acoperi hainele, apoi lasă-le la înmuiat cel puțin patru ore. Clătește-le cu apă curată și pune-le la uscat.