De ce e bine să usuci carnea cu un prosop de hârtie înainte de a o găti. Trucul de aur al marilor bucătari

Află de ce e bine să usuci carnea cu un prosop de hârtie înainte de a o găti!
De ce e bine să usuci carnea cu un prosop de hârtie înainte de a o găti. Trucul de aur al marilor bucătari

O gospodină din țara noastră a descoperit un truc senzațional. Femeia a luat bucata de carne, a spălat-o, a lăsat-o să se scurgă de apă și apoi a uscat-o cu un prosop de hârtie. De ce e bine să faci acest lucru? După ce o să afli motivul, doar așa vei proceda.

Motivul pentru care este bine să usuci carnea cu un prosop de hârtie înainte de a o găti

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au obișnuit să consume carne. Chiar și acum, aceasta este nelipsită din alimentați noastră. Fie că o punem în ciorbă, în mâncăruri, pe grătar sau în tigaie, carnea are un gust delicios și poate fi consumată caldă sau rece.

Însă, cele mai multe persoane o preferă caldă și proaspăt gătită. Așadar, dacă nu mai știi ce să gătești, noi îți recomandăm să prepari o friptură. Aceasta este o variantă ideala pentru o masă de prânz  sau pentru o cină alături de prieteni sau de membrii familiei.

Cum să pregătești cea mai bună friptură

Ești la început în a le bucătăriei? Ei bine, nu îți face griji, deoarece o friptură gustoasă se poate pregăti foarte ușor. Chiar și persoanele fără experiență se pot descurca. Urmează acești pași și nu vei întâmpina nicio problemă!

Mai întâi de toate, se spală carnea foarte bine sub jetul de apă de la robinet. Ulterior, aceasta se lasă să se scurgă, după care se usucă foarte bine cu un prosop de hârtie înainte de a o găti.

Citește și Ce trebuie să faci cu carnea, înainte de a o pune la prăjit. Secretul marilor bucătari care o face deosebit de gustoasă!

Secretul marilor bucătari

De ce e bine să usuci carnea cu un prosop de hârtie înainte de a o găti? Potrivit bucătarilor cu experiență, acest truc va ajuta la caramelizarea aromei și la formarea unei cruste crocante.

După ce ai uscat bucata de carne bine, așeaz-o cu atenție pe partea fierbinte a grătarului, pentru a începe să se gătească. Întoarce friptura la fiecare 45 de secunde, până când aceasta va căpăta o culoare frumoasă și grăsimea va începe să se topească.

Citește și Cea mai bună marinadă pentru carnea de pui. Secretul pentru o friptură fragedă și suculentă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *