De ce este bine să arzi o frunză de dafin în casă. Toate gospodinele știu că foile de dafin dau o savoare deosebită mâncării. Ele sunt folosite în mod special la tocănițe, prepararea diferitelor cărnuri și gogonele, însă acestea pot fi utile și în alt scop. Iată un truc care te va uimi.
Frunzele de dafin erau folosite în trecut pentru încununarea sportivilor din Grecia Antică. În prezent, ele sunt un ingredient excelent pentru anumite mâncăruri. Nu numai frunzele acestui arbore sunt folosite, ci și fructele sale de culoarea negru-albăstrui. Ele sunt puse de pasionați în unele băuturi alcoolice, precum lichirorul.
O frunză de dafin proaspătă este extrem de amară, având totuși o aromă fructată și citrică. Pe de altă parte, frunzele de dafin uscate au o aromă ușor amară, balsamică, care te poate duce cu gândul la nucșoară.
Gospodinele cu experiență știu că cele mai bune frunze dafin sunt cele care au o culoare mai verde. Cu cât sunt mai verzi, cu atât foile de dafin au o calitate mai bună.
Deși frunzele de dafin sunt folosite în mod special la mâncăruri, acestea au însă și alte întrebuințări. Beneficiile lor sunt cunsocute încă din antichitate. Grecii și romanii le foloseau pentru reîmprospătarea aerului și eliminarea bacteriilor și virușilor din case. Foile de dafin au fost folosite în mod special în timpul epidemiilor, iar ulterior, dafinul a fost folosit și la gătit.
Frunza de dafin aduce beneficii și atunci când este arsă. Această procedură ne ajută să scăpăm de mirosurile neplăcute, precum cel de umezeală. Fumul și parfumul degajate nu doar acoperă aceste mirosuri, ci le elimină complet.
Dafinul conține uleiuri esențiale și eucaliptol, care odată emanate, vor acoperi mirosurile neplăcute. Însă beneficiile arderii unei frunze de dafin nu se opresc aici. Este recomandată și în cazul persoanelor care au dureri de cap și nasul înfundat.
Totodată, uleiurile esențiale din compoziția plantei ajută la ameliorarea oboselii și induc o stare de relaxare.
Nu este nevoie decât să dai foc unei singure frunze de dafin, iar problemele enumerate își vor găsi leacul. Atenție, însă la modul cum ardeți aceste frunze. Pentru a nu risca să te arzi, așeaz-o într-un recipient rezistent la foc sau ține-o desupra unui recipient cu o pensetă.
Frunzele de dafin sunt ideale pentru cei care au probleme cu căderea părului. Pentru un păr sănătos, prepară o infuzie cu foi de dafin și folosește-o la clătire, după spălarea părului. Astfel, vei observa că nu vei mai avea mătreață, iar părul nu va mai cădea.