De ce este interzis blițul în muzee. Motivul nebănuit

În niciun caz nu este permisă utilizarea blițului. Acestea sunt motivele unei reguli de interzicere atât de stricte.
De ce este interzis blițul în muzee. Motivul nebănuit

În mod normal, sălile de expoziție și muzeele nu vă permit să le fotografiați lucrările, dar, dacă o fac, vă vor specifica că nu folosiți blițul. În cazul în care vei fi pus într-o astfel de situație, află mai jos, de ce este interzis blițul în muzee

Reguli pe care trebuie să le respecți într-un muzeu

În niciun caz nu este permisă utilizarea blițului. Acestea sunt motivele unei reguli de interzicere atât de stricte.

Citește și: Trei destinații din Europa unde toamna e ca vara. Locuri ideale pentru a-ți petrece vacanța

Căldura este una dintre cauze. Muzeele respectă programe stricte de aer condiționat pentru conservarea picturilor și sculpturilor lor. O creștere de aproximativ 12 grade Celsius ar însemna de două ori viteza de îmbătrânire.

De ce este interzis blițul în muzee. Mulți nu știu despre această regulă

Interzicerea flash-ului în showroom-uri este legată de această problemă. Lumina emisă de mașină sau mobil este infraroșu cu radiații invizibile, dar letale atunci când vine vorba de ruperea legăturilor chimice. De aceea o carte care se lasă vara la soare se îngălbenește.

De ce este interzis blițul în muzee
De ce este interzis blițul în muzee. Luvru

Pigmenții de colorare folosiți în trecut pentru a picta un tablou erau compuși chimici, în mare parte organici, capabili să absoarbă radiațiile luminoase.

Cele mai frumoase muzee din lume

Muzeul Van Gogh este situat în Olanda. Acest muzeu este dedicat aproape în totalitate marelui pictor Vincent van Gogh. Aici poți găsi cea mai mare colecție de picturi din lume semnate Van Gogh.

Citește și: Activități de vară pentru copii. Ce alternative au părinții ocupați

Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Mausoleul lui Quin Shihuangdi este mormântul regal din timpul domniei împăratului Qín Shǐhuángdì și este situat în China. Este renumit pentru numeroșii soldați de teracotă.

Galeria Academia

Galeria Academia din Florența este cel mai popular muzeu de artă din Italia datorită originalei statui ,,David” de Michelangelo. Printre minunatele creații ale acestui artist se numără și ,,Prigioni”, sau ,,San Matteo”.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre din Paris este considerat cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Colecția de opere este una diversă, din epoci diferite ale civilizației. De asemenea, acoperă o plajă largă de arie geoculturală pornind de la Europa occidentală, la Grecia, Egipt sau Orientul Apropiat.

Metropolitan de Artă

Metropolitan de Artă din SUA, New York găzduiește peste două milioane de opere de artă. Este considerat unul dintre cele mai mari muzee din lume și se află pe lista preferințelor turiștilor care vizitează metropola.

Museul Orsay

Muzeul Orsay din Franța, Paris, a fost inaugurat în 1986 și este considerat unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa. Printre colecțiile muzeului poți găsi în principal lucrări din perioada 1848-1914, artă plastică și sculptură, dar și artă decorativă, arhitectură și fotografie.

Atunci când pătrunzi într-un muzeu vei vedea cum acesta este dornic să împărtășească cu tine o istorie întreagă, să îți spună despre multitudinea de culturi și de stilurile alese de pictori, sa se mândrească cu operele pe care le are și care au fost create cu atâta pasiune.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *