De ce femeia nu poate deveni preot. Explicația oferită de Papa Francisc

Care este motivul?
De ce femeia nu poate deveni preot. Explicația oferită de Papa Francisc

Sunt multe persoane care se întreabă de ce femeile nu pot deveni preoți. Ei bine, în ultimii ani, acest subiect a creat controverse enorme, așa că Papa Francisc a oferit câteva explicații în acest sens. Iată de ce femeile nu pot profesa în acest domeniu!

De ce femeia nu poate deveni preot

Femeia și bărbatul sunt total diferiți, iar aceste deosebiri au fost remarcate încă de la începutul omenirii. Se spune că femeia a fost creată din coasta bărbatului pentru a-i fi de ajutor acestuia, drept urmare, a primit și anumite interdicții.

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a vorbit despre imposibilitatea hirotoniei feminine. În cartea intitulată „El Pastor: Desafíos, razones y reflexiones sobre su pontificado”, el a explicat, pe înțelesul tuturor, de ce femeile nu pot deveni preoți. Există câteva reguli stricte de mai bine de 1000 de ani, așa că doar bărbații au dreptul de a deveni preoți. De asemenea, femeile nu au voie să intre nici în Sfântul Altar.

Conform doctrinei Bisericii Catolice, femeile nu pot primi niciodată ordine sfinte.

„Faptul că femeia nu poate avea acces la viața preoțească nu este o privare pentru că locul ei este mult mai important. Cred că greșim în cateheza noastră explicând aceste lucruri și, în cele din urmă, ne întoarcem la un criteriu administrativ care nu funcționează pe termen lung. Pe de altă parte, cu respect pentru carisma femeilor, vreau să spun foarte clar că, din experiența mea, ele au o intuiție eclesială minunată”, a spus Papa Francisc, notează Fox News.

Citește și: De ce este bine să aprinzi lumânări în casă. Nu mulți știu asta

Astfel, hirotonirea feminină a fost considerată inadmisibilă de către Biserica Catolică. Totuși, există anumite discuții pe această temă.

„Luteranii hirotonesc femei, dar totuși puțini oameni merg la biserică. Preoții lor se pot căsători, dar, în ciuda acestui fapt, nu pot crește numărul de slujitori. Problema este culturală. Nu trebuie să fim naivi și să ne gândim că schimbările programatice ne vor aduce soluție. Simplele reforme ecleziastice nu servesc la rezolvarea problemelor subiacente. Mai degrabă, schimbările paradigmatice sunt cele necesare.”, a mai adăugat Papa Francisc.

Persoanele de sex feminin nu au voie în Altar

Încă din antichitate, Altarul a fost despărțit de restul Bisericii. Aici este locul unde preoții săvârșesc Jertfa lui Hristos, iar femeile nu au voie să intre în Altarul Sfânt, decât în anumite ocazii. Conform Canonului 69 al Sinodului VI, femeile nu au nicio treabă cu acest loc sfânt.

„Nimănui dintre mireni nu-i este îngăduit să intre în altar, însă stăpânirea împărătească nu este oprită de la aceasta, când ar voi să aducă daruri Creatorului după o tradiţie foarte veche”.

Femeile au voie să pășească în Altar doar atunci când acesta se sfințește.

Citește și: Sărbători cu cruce roșie în octombrie 2023. Cele patru sărbători religioase importante din a doua lună de toamnă

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *