De ce fermentează bulionul. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Trucuri pe care este bine să le știi atunci când prepari bulion
De ce fermentează bulionul. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Toamna este perioada în care gospodinele pregătesc multe lucruri necesare pentru iarnă, printre care și bulionul. Aceasta pastă de roșii este potrivită pentru multe feluri de mâncare. În pregătirea lui este nevoie să ții cont de câteva reguli. Poate la un moment dat ți s-a întâmplat și ție ca acesta să fermenteze și te-ai întrebat de ce. Află de mai jos răspunsul!

Ce trebuie să știi înainte de a prepara bulion

Mai întâi de toate alege cu atenție roșiile. Acestea nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Cele mai potrivite roșii pentru bulionul de casă sunt cele cărnoase. Roșiile care au părți putrezite, mucegăite sau alterate trebuie curățate foarte bine. În caz contrar, bulionul va face mucegai. Sucul de roșii, indiferent de metoda aleasă, se pune la fiert până când scade cu două degete sau până nu se mai formează deloc spumă deasupra. Timpul de fierbere poate fi chiar și de câteva ore, așa că este nevoie de multă răbdare. La final e neapărat ca bulionul să fie pus în sticle spălate și sterilizate bine înainte.

După câteva zile de la depozitarea în sticle sau borcane trebuie să verifici dacă pulpa s-a separat și s-a depus în partea de jos iar deasupra este apa. Acesta este un semn bun. Dacă nu s-a făcut separarea s-ar putea ca bulionul să fermenteze.

Vezi și – Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ce trebuie să faci când îl fierbi

Rețetă de bulion de roșii. Cum se pregătește, pas cu pas

Alege mai întâi roșiile, ținând cont de regulile de mai sus, apoi trebuie date prin mașina de tocată. Fă acest lucru de două ori în cazul în care rămân bucăți mai mari. În cazul în care nu dispus de o mașină de tocat, poți fierbe bucățile mari de roșii până se înmoaie foarte bine, apoi pune totul într-o strecurătoare. Sucul pune-l apoi din nou la fiert. În bulion nu trebuie să pui nici zahăr, nici sare și nici conservanți. La final, pentru un gust mai bun poți adăuga câteva frunze de țelină. Pentru a proteja bulionul de mucegai, pune o lingură de ulei deasupra acestuia înainte de sigilare. Lasă apoi recipientele să se răcească acoperite cu mai multe pături.

Vezi și – Ce să pui în bulion în loc de zahăr și conservant. E mult mai sănătos și rezistă foarte bine în cămară

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *