De ce fiica Cătălinei Grama nu se uită la serialul Clanul: „S-a speriat. Achim însă este un mare fan”. Ce se întâmplă cu Magda în noul sezon VIDEO EXCLUSIV

Cătălina Grama și soțul ei, Paul Ipate, predau cursuri de actorie pentru copii

Cătălina Grama și-a obișnuit atât publicul, cât și familia, să joace în roluri de comedie, astfel încât atunci când a apărut în serialul „Clanul” cu o interpretare dramatică a fost un șoc pentru toată lumea. Transformată complet pentru a intra în pielea personajului Magda Udrea, soție de interlop, Jojo a câștigat și mai mult admirația copiilor ei. Cătălina Grama a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro, că fiul cel mare, Achim, a devenit fanul ei numărul 1, iar acest serial i-a deschis și mai mult apetitul pentru actorie.

Cătălina Grama, despre personajul ei: „Magda devine transparentă”

Până de curând, fiul cel mare al Cătălinei Grama era axat pe zona de IT și nu părea să vrea să se îndrepte către o carieră actoricească, însă, o dată cu apariția serialul „Clanul”, unde mama lui face o interpretare de excepție l-a făcut să-și schimbe pasiunile. Achim nu doar că urmărește cu sufletul la gură fiecare episod, dar s-a înscris și la cursurile de actorie pe care Jojo le ține alături de Paul Ipate. Chiar dacă este în natura ei să dea ce e mai bun atât la filmări cât și pe scena teatrului, acum când știe că este privită intens și de familia ei, Jojo încearcă să aibă o prestație ireproșabilă.

Citește și: Actrița celebră care s-a luptat cu Jojo pentru rolul Magdei din serialul Clanul: „Am ajuns pe lista scurtă”. A plâns când a aflat că nu a fost aleasă

„Să știi că sezonul 2 m-a lăsat cu multe vânătăi, o să vedeți de ce. Pentru că devine din ce în ce mai dramatic, mai plin de pasiune, Magda devine transparentă, îi descoperim și latura sensibilă și învățăm mai multe despre ea și înțelegem mai multe despre ea. Adică înțelegem de ce ea este așa cum este și de ce este mai dură, de ce nu se exprimă atât de mult, de ce este inflexibilă”, ne-a povestit Cătălina Grama, completând că singurele dificultăți le mai are atunci când vine vorba de anumite replici, când scenarista Lia Bugnar îi dă un text în care trebuie să vorbească cu dezacorduri.

„De foarte multe ori, după ce studiez bine textul acasă, după ce îl repet, mă trezesc la filmare, se dă acțiune și creierul îmi corectează replica. Este regizorul care îmi spune că am greșit și că trebuie să o luăm de la capăt. Dar Slavă Domnului m-am descurcat. Asta s-a întâmplat de foarte puține ori”.

Citește și: Metoda cu care Jojo a slăbit rapid mai bine de 10 kilograme. Nu a renunțat la ciocolată. În ce constă, de fapt, dieta ei

„Acum discutăm de la un alt nivel, discutăm ca de la actor la actor”

Dacă pe mezina familiei a pierdut-o de la primul episod, fiind mult prea violent pentru vârsta ei, Achim a așteptat cu sufletul la gură sezonul 2 și s-a bucurat enorm când a aflat că se va difuza dumincă, pe 19 februarie, atunci când el nu are școală.

„Zora nu se uită la serial. S-a uitat un pic la primul episod, până când a apărut un miel tăiat și nu a mai vrut să vadă nimic. S-a speriat. Achim însă este un mare fan „Clanul”. Noi avem cont pe Voyo și îl las să se uite pe Voyo pentru că altfel nu prea are cum. Sezonul trecut a fost difuzat lunea, în timpul școlii, cum ar veni și el se culca foarte târziu, iar a doua zi avea școală. De aceea urmărește episoadele pe Voyo. E un mare-mare fan”, ne-a povestit Jojo, mărturisind că o dată cu acest serial, Achim se arată mult mai preocupat de meseria pe care ea o practică.

„Este atras de zona asta, doar că de partea din spate a camerelor. Culmea este că îi place foarte mult personajul meu și e de acord întru totul. El și studiază actorie la cursul meu și a început să învețe câteva elemente despre construirea unui personaj. Acum discutăm de la un alt nivel, discutăm ca de la actor la actor. Îmi spune că a văzut că am făcut un lucru, că m-am gândit la nu știu ce, adică a început să sesizeze, să-mi descifreze personajul. E foarte mulțumit de prestația mea din „Clanul„. E încântat de tot ceea ce fac toți actorii și i se pare, și acum fără nicio modestie, că este cel mai bun serial românesc făcut vreodată. Paul la fel. Este foarte încântat de „Clanul”. El spune, ca și actor român, că primul lucru care ar trebui să ți-l dorești, este să faci parte din distribuția „Clanul”. Majoritatea colegilor mei consideră asta”.

Citește și: Cum își menține Jojo silueta din liceu și la 41 de ani. Ce aliment a eliminat definitiv din meniu VIDEO EXCLUSIV

„Vrea să fie un fel de James Cameron, să facă Avatar”

Cu toate acestea, Cătălina Grama este de părere că nu vor avea încă un actor în familie, căci Achim pare mai mult preocupat de ceea ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat și în procesul în sine de construire a unui personaj.

„Achim este în continuare cu IT-ul, însă este foarte fascinat de zona asta și să știi că este fascinat de zona tehnică a lucrurilor și de producție. Tot ce înseamnă regie, scenografie, scenariu. E încântat. Vrea să vadă și cum e să fii actor. Învață și despre latura asta pentru că îl fascinează foarte mult partea din spate. Dacă va alege să facă o meserie, să aibă o profesie pe zona asta, îl vor ajuta toate. Și pregătirea lui pe partea de IT, pentru că el vrea să facă animație, vrea să fie un fel de James Cameron, să facă „Avatar”. Așa că îl vor ajuta toate, inclusiv partea de actorie, inclusiv partea de producție, absolut tot ce învață de la mine în perioada asta” a mai povestit actrița.

Citește și: Cine sunt actorii noi care apar în Clanul sezonul 2. Ei se alătură distribuției serialului de la Pro TV

Atfel că, în momentul de față îl susține și încurajează pe fiul ei, dar în același timp încearcă să-l învețe cât mai multe lucruri despre ceea ce înseamnă cu adevărat industria artistică. La fel procedează și cu alți copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care își doresc să devină actori, regizori sau scenariști.

„Cursurile sunt pentru copii: 6-8 ani este grupa mică, 9-11 ani grupa medie, 12-14 ani grupa mare. Studioul nostru se numește „Becoming”, predau acolo împreună cu Paul Ipate, copiii chiar învață metodă, învață să lucreze pe mai multe tehnici, și de aici din țară și din America, pentru că eu am studiat acolo. Sunt foarte încântați cu toții. Mai avem locuri la grupele 9-11 ani și 12-14 ani. Grupa mică este full și cu o lungă listă de așteptare.

Cel mai probabil o să reîncepem alte cursuri pentru alte grupe din toamnă. Acum am evoluat deja cu cei prezenți, am ajuns la etapa în care construim câte o piesă de teatru, pe care părinții și poate invităm și alți oameni, vor avea ocazia să le vadă undeva la începutul lui iunie. Suntem foarte încântați de experiența noastră ca profesori”, a mai povestit Jojo pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *