De ce florăresele udă plantele cu lapte. Opt din 10 grădinari nu știu motivul

Secretul care îți ajută grădina
De ce florăresele udă plantele cu lapte. Opt din 10 grădinari nu știu motivul

Îngrășămintele chimice gata preparate, fungicidele și insecticidele sunt bune, deoarece pot elimina rapid toate problemele asociate culturilor de grădină. Ajută la eliminarea multor boli fungice și infecții periculoase în orice stadiu al răspândirii lor, însă, pe termen lung, pot afecta plantele, astfel că este de preferat o metodă mai naturală, fără componente chimice.

De ce să îți uzi grădina cu lapte

Insecticidele chimice îndepărtează rapid insectele dăunătoare care distrug plantele și poartă infecții bacteriene. Îngrășămintele chimice gata făcute cresc rezistența plantelor la boli, le întăresc imunitatea și, de asemenea, îmbogățesc solul cu o întreagă gamă de nutrienți. Cu toate acestea, toate aceste medicamente au și dezavantaje, pe care toți grădinarii și grădinarii experimentați le cunosc.

Fungicidele și substanțele chimice distrug microflora benefică, îmbogățesc solul nu numai cu oligoelemente utile, ci și cu substanțe periculoase. Insecticidele distrug rapid nu numai dăunătorii, ci și insectele polenizatoare benefice. Unii grădinari, conștienți de răul pe care chimicalele le pot provoca grădinilor lor, abandonează aceste produse complet în favoarea remediilor naturale. Cel mai eficient remediu natural este laptele obișnuit, sigur și benefic pentru a proteja culturile de grădină de paraziți, infecții bacteriene și boli fungice.

Ce fel de lapte să folosești pentru plante

Orice lapte este potrivit pentru plante, însă este important ca acesta să fie natural și nu foarte gras. În forma sa pură, un astfel de produs este folosit foarte rar, deoarece reprezintă un concentrat pentru plante, așa că grădinarii experimentați îl diluează cu o cantitate mică de apă.

Laptele praf nu este în totalitate recomandat pentru plante, deoarece poate provoca dezvoltarea petelor de frunze, putregaiului negru sau moale și a altor boli la fel de periculoase. Puteți pulveriza frunzele cu o soluție de lapte gata preparată. De asemenea, puteți să udați și sub rădăcină cu acest amestec. Soluția pe bază de lapte crește rezistența plantelor la boli și insecte și, de asemenea, accelerează maturarea compostului.

Lapte ca insecticid

Insectele dăunătoare târâtoare și înaripate nu pot face față peliculei subțiri, dar foarte dense, care se formează pe frunzele și alte părți ale plantelor după pulverizarea soluției pe bază de lapte. Dacă plantele au deja paraziți, atunci se recomandă adăugarea unor componente suplimentare la soluția de lapte, de exemplu, o soluție lichidă de gudron de mesteacăn, amoniac, așchii de gudron sau săpun de rufe. Toate aceste componente resping și distrug paraziții, dar nu dăunează insectelor benefice. Produsele pe bază de lapte cu așchii de săpun sau amoniac vă vor ajuta să scăpați de gândacul cartofului de Colorado, afidele, omizile vorace, viermii de frunze, tripșii și acarienii.

Lapte pentru a proteja plantele de boli

Soluțiile de lapte cu așchii de iod și săpun ajută la distrugerea mucegaiului, peronosporoza și alte boli periculoase la răsadurile de roșii, culturile de dovleac și fructele de pădure. Mijloacele pe bază de lapte cu melasă vă vor ajuta să scăpați nu numai de bolile fungice, ci și de buruieni.

Îngrășăminte pe bază de lapte

Laptele crud și acru este bogat în zaharuri, vitamine B, microelemente, proteine ​​și macronutrienți. Toate aceste substanțe sunt necesare nu numai pentru creșterea deplină a plantelor, ci și pentru formarea fructelor parfumate, suculente și mari.

Ca îngrășământ, puteți utiliza numai lapte natural care nu a fost supus unui tratament termic, deoarece în el se păstrează cantitatea maximă de substanțe utile. Este necesar să folosiți suplimente de lapte în cantități mici, altfel abundența acestui remediu natural poate duce la creșterea slabă a plantelor de grădină și la ofilirea timpurie a acestora.

Trebuie remarcat faptul că fertilizarea pe bază de lapte nu este potrivită pentru toate culturile de grădină. Vinetele, ardeii dulci și iuți   nu trebuie fertilizați cu lapte, deoarece vor da fructe mici sau vor muri cu totul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *